Despre granola numai de bine. Inlocuieste cu succes cerealele din comert, e o varianta usoara de pregatit, puteti face intr-o cantitate mai mare, asa ca…multe dimineti sunt asigurate. Totusi, nu oferiti granola celor mai mici de 3 ani, poate reprezenta risc de inec.
Ingrediente:
- 50 gr pasta de curmale
- 50 ml suc de mere (apa)
- 1 lg mare unt de arahide
- 80 gr fulgi de ovaz
- 60 gr nuci
- 60 gr fructe uscate
- 30 gr seminte (la alegere)
- 1 lg cacao (roscova sub 5 ani)
- 2 lgite scortisoara Ceylon
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 160 gr, caldura sus-jos
- am blenduit pasta de curmale impreuna cu sucul de mere si untul
- am adaugat amestecul peste restul de ingrediente si incorporam bine
- am asezat compozitia cu mana (pastrati bulgarasi micuti) in tava tapetata cu hartie de copt si am copt timp de 35’, intorcand dupa jumatatea timpului cu o lingura
- am lasat granola sa se raceasca in tava si am depozitat-o intr-un recipient din sticla la loc ferit de lumina si umezeala
- am servit cu iaurt si fructe
Pofta buna!
No Comments