In dimineata asta eram pregatita sa fac painici Naan. Cu iaurt facut de mami. Am pregatit rapid aluatul si l-am lasat putin la odihnit. Intre timp, foame mare! Nazdravanu’ vrea terci, Bobo vrea in brate, laptele fierbe pe foc, fac terciul, il mai plimb putin pe Bobo, papa Stefi, papa si Bobo siiiii…am uitat de aluat😐.
No, asta e! A stat 1/2 de ora la odihnit, nu 10’ cat planuisem initial. Mare scofaala!🤪 Il invit in frigider, in regim de pensiune, pana foamea loveste din nou. Voi face painicile la cina. Doar caaa, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Mai precis, cu cea de la pranz, cand comanda vine ferm si hotarat: “mami, pizzzaaa!”. Really?😐 No bine, pizza sa fie!
Am scos aluatul de painici Naan si am facut cea mai buna pizza ever!😀 In 10’!
Aluatul este, asa cum scriam si mai sus, cel al painicilor Naan cu iaurt. Reteta explicata o gasiti AICI. L-am impartit in 3 bile. Am intins prima bila de aluat intr-o foaie subtire si am asezat-o intr-o tigaie antiaderenta, “infierbantata”. Am avut grija ca painica sa nu atinga marginile tigaii, astfel incat sa o pot intoarce fara sa risc sa se rupa. Am lasat-o 2-3’ la copt, pana a inceput aluatul sa faca bule, moment in care am intors painica.
In acest moment, am pus topping-ul. Sosul de rosii a pasit primul, urmat de celelalte ingrediente. Nazdravanu’ nu papa multe din ingredientele care se pun in mod normal pe pizza, asa ca pentru dumnealui am mai adaugat doar niste rosii proaspete, rosii uscate, rozmarin si busuioc. Ar fi mers grozav niste ricotta, presarata deasupra, la sfarsit, daaar nu doreste. Asa ca, pentru el e perfecta asa! Am mai presarat niste seminte de floarea soarelui, cand a fost gata!
Bobo papa cam de toate, nu e un mofturos, e doar fratele micului mofturos😁. Prin urmare, pe painica lui (intinsa in momentul coacerii), dupa sosul de rosii am razuit putina mozzarella si am asezat niste rosii proaspete si uscate, 4 jumatati de masline, niste boabe de porumb (aplatizate pentru piticii <3 ani), rozmarin si busuioc.
Succes total! Rapide, gustoase si facute cu ingredientele preferate. Noi nu suntem fanii pizzei cu carne, asa ca varianta cu rosii/diverse legume/branzeturi este preferata.
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
2 Comments
Buna. Merge aluatul bagat si la cuptor ? Ma gandesc sa prepar rapid o pizza cu blatul de la painicile Naan si in loc sa coc la tigaie sa bag la cuptor . O zi faina !
Salut! Sigur!
Pentru blatul de pizza incearca si aluatul de la barcute!🤗