Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării Kidscuiți

Batoane Patrula Ursuleților

mai 11, 2022

Cine mă cunoaște știe că nu sunt foarte mare fan quinoa, dar că îmi place diversitatea alimentară și caut mereu variante rapide, echilibrate și delicioase de preparate alimentare. Așa au luat naștere batoanele de astăzi.

Ingrediente – nu am cântărit nimic, dar sincer, nici nu este necesar:

  • 2 banane foarte coapte, mari
  • 5 pumni fulgi de quinoa
  • 1 pumn griș (eu am folosit griș de soriz)
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 2 linguri făină de cocos pentru batoane + 2 linguri făină de cocos pentru decor
  • 1 pumn merișoare
  • 1 pumn aronia
  • 2 linguri mari unt de cocos/cremă de cocos

Cum am procedat:

  • am amestecat crema de cocos topită cu fructele uscate și le-am lăsat câteva minute într-un bol
  • între timp am mărunțit bananele cu o furculiță și le-am amestecat cu fulgii de quinoa și grișul – am lăsat aproximativ 5 minute la hidratat
  • am amestecat toate ingredientele între ele și am aranjat batoanele direct în tavă (pe hârtie de copt) sub formele dorite. Eu le-am pus în strat subțirel (aprox 1 cm dar le puteți face și mai groase) și am presărat deasupra cele 2 linguri de făină de cocos
  • am copt ursuleții în cuptorul preîncălzit la 150 grade, ventilație, căldură sus-jos, pentru aproximativ 35 de minute – devin ușor aurii
  • când sunt călduți sunt ușor umezi; când sunt reci sunt mai denși și cu textură specifică de baton

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.