Reteta am gasit-o pe un grup de thermomix, dar i-am facut la micutul si dragutul meu chopper, unul banal. E geniala reteta, desi am adaptat-o ca sa fie mancata si de cei mici, toddlerfriendly.
Ingrediente:
- 50 gr nuci romanesti
- 50 gr migdale fara coaja (orice alt tip de oleaginoase merge perfect)
- 50 gr merisoare
- 40 gr unt de cocos
- 100 gr sirop de curmale
- 50 gr fulgi de ovaz
- 50 gr stafide
- 1 lg faina ovaz
- 1 lgita vanilie pudra
Cum am procedat:
- in chopper, am maruntit nucile, migdalele si merisoarele
- intr-o tigaie, pe foc mic, am amestecat si topit uleiul de cocos si siropul de curmale
- dupa, am amestecat toate ingredientele si, cu mainile usor umezite, am format bilute pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu o foaie de copt
- am aplatizat bine bilele cu palma si am copt biscuitii 12-14’ in cuptorul preincalzit la 150 gr, cu ventilatie
- i-am lasat sa se raceasca 10’ in tava, apoi i-am lasat sa se raceasca complet pe un gratar
Sunt moi imediat scosi din cuptor, dar se intaresc pe masura ce se racesc.
Pofta buna!
No Comments