Kidscuiți

Biscuiti florentini

decembrie 5, 2020

Reteta am gasit-o pe un grup de thermomix, dar i-am facut la micutul si dragutul meu chopper, unul banal. E geniala reteta, desi am adaptat-o ca sa fie mancata si de cei mici, toddlerfriendly.

Ingrediente:

  • 50 gr nuci romanesti
  • 50 gr migdale fara coaja (orice alt tip de oleaginoase merge perfect)
  • 50 gr merisoare
  • 40 gr unt de cocos
  • 100 gr sirop de curmale
  • 50 gr fulgi de ovaz
  • 50 gr stafide
  • 1 lg faina ovaz
  • 1 lgita vanilie pudra

Cum am procedat:

  • in chopper, am maruntit nucile, migdalele si merisoarele
  • intr-o tigaie, pe foc mic, am amestecat si topit uleiul de cocos si siropul de curmale
  • dupa, am amestecat toate ingredientele si, cu mainile usor umezite, am format bilute pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu o foaie de copt
  • am aplatizat bine bilele cu palma si am copt biscuitii 12-14’ in cuptorul preincalzit la 150 gr, cu ventilatie
  • i-am lasat sa se raceasca 10’ in tava, apoi i-am lasat sa se raceasca complet pe un gratar

Sunt moi imediat scosi din cuptor, dar se intaresc pe masura ce se racesc.
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.