Astăzi, mai mult decât bucătăreasă, mă simțeam inspirată pentru un plating artistic și a ieșit un mușchi de porc la cuptor waw. Prima dată mănânc cu ochii, deci mi-am scos latura artistică la înaintare și am pregătit un preparat gustos, simplu și totuși, cu un aspect plăcut.
Ce e defapt în farfurie? Un mușchi de porc la cuptor, un piure de dovlecel, cartof și ceapă albă și o cremă de sfeclă.
Ingrediente folosite:
- mușchi de porc feliat(eu am făcut pentru toată familia, deci am avut cam 500 de grame)
- 2 cartofi mici
- 2 ceapă albe medii
- 1 dovlecel
- 1 lingură ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de nucă)
- 5 căței de usturoi
- supa cremă de sfeclă de ieri, rețeta o găsiți aici
- opțional: sare și piper
Cum am procedat:
- carnea de porc feliată a fost pusă într-o tavă la cuptor, alături de usturoiul întreg și o ceapă tăiată în patru. Am completat cu apă cât să acopere carnea. Constant verificam tava, să nu scadă suficient de mult apa cât să se ardă carnea. Dacă e nevoie mai puteți completa cu apă. Spre final apa se evaporă în totalitate iar carnea prinde puțină crustă arămie. Carnea mea a stat în jur de o oră în cuptor.
- pentru piureul de legume am pus la fiert un dovlecel curățat de coajă, 2 cartofi mici curățați și 1 ceapă. Toate au fost tăiate grosier. Când au fost fierte legumele, le-am scurs bine de apă și le-am pasat fin împreună cu o lingură ulei vegetal.
- Cât timp legumele erau la fiert și friptura în cuptor, am pus pe foc și câteva linguri din supa cremă de sfeclă. Am lăsat să fiarbă, amestecând continuu, până când o parte din apa din compoziție a fost evaporată și aveam o cremă mai densă.
- Le-am aranjat pe farfurie în stil artistic și am făcut dintr-un preparat banal, o super farfurie.
! Dacă nu doriți să faceți crema de sfeclă din supă, puteți să coaceți o sfeclă la cuptor și să o pasați fin împreună cu puțin ulei vegetal presat la rece și ceapa care a fost gătită alături de carne.
Poftă bună!
No Comments