Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Tocanita de linte

noiembrie 26, 2020

Daca am fost cu gandul in vizita prin Brazilia, zic sa dam o tura si prin Maroc, ca sa nu se supere ca nu l-am vizitat si pe el azi. Pandemie, pandemie, dar ne plimbam cu bucataria de colo-colo…Mai iesim din casa cu gandul, daca fizic e mai greu, facand haz de necaz.

Si pentru ca aveam in plan linte , am aromat-o cu niste menta, putin cumin si Marocul a fost la noi in casa.

Ingrediente:

  • 150 gr linte rosie hidrata 2h
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lgita boia dulce
  • 1 cm ghimbir ras
  • 1 lgita praf de cumin
  • 1/2 lgita scortisoara
  • 1/2 lgita turmeric
  • 1 vf lgita nucsoara
  • 3 rosii rase
  • 2 lg suc de rosii
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 700 ml apa
  • 6-7 frunze de menta
  • un praf de sare (2 ani+)
  • pentru servit: orez, avocado, rosii

Cum am procedat:

  • cu in chopper, am maruntit ceapa, usturoiul, ardeiul si morcovul, am ras ghimbirul si le-am inabusit in putina apa si ulei
  • dupa cateva minute, am adaugat condimentele, sucul de rosii si rosiile rase si am gatit alte cateva minute
  • am adaugat lintea bine spalata si apa si am lasat totul sa se gateasca la foc mic pana cand apa scade si sosul tocanitei se ingroasa
  • am adaugat la final menta tocata si am servit cu orez (cum se gateste orezul aici), avocado si rosii

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.