Daca am fost cu gandul in vizita prin Brazilia, zic sa dam o tura si prin Maroc, ca sa nu se supere ca nu l-am vizitat si pe el azi. Pandemie, pandemie, dar ne plimbam cu bucataria de colo-colo…Mai iesim din casa cu gandul, daca fizic e mai greu, facand haz de necaz.
Si pentru ca aveam in plan linte , am aromat-o cu niste menta, putin cumin si Marocul a fost la noi in casa.
Ingrediente:
- 150 gr linte rosie hidrata 2h
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras verde
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lgita boia dulce
- 1 cm ghimbir ras
- 1 lgita praf de cumin
- 1/2 lgita scortisoara
- 1/2 lgita turmeric
- 1 vf lgita nucsoara
- 3 rosii rase
- 2 lg suc de rosii
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- 700 ml apa
- 6-7 frunze de menta
- un praf de sare (2 ani+)
- pentru servit: orez, avocado, rosii
Cum am procedat:
- cu in chopper, am maruntit ceapa, usturoiul, ardeiul si morcovul, am ras ghimbirul si le-am inabusit in putina apa si ulei
- dupa cateva minute, am adaugat condimentele, sucul de rosii si rosiile rase si am gatit alte cateva minute
- am adaugat lintea bine spalata si apa si am lasat totul sa se gateasca la foc mic pana cand apa scade si sosul tocanitei se ingroasa
- am adaugat la final menta tocata si am servit cu orez (cum se gateste orezul aici), avocado si rosii
Pofta buna!
No Comments