Daca e vineri, inseamna ca vine weekend-ul. Si daca vine weekend-ul…nuuu mai pregatim pachetele si putem sa lenevim mai mult in pat. Fara sa ne pese ca la 8.05 inchid portile scolii sau ca trebuie sa alergam spre birou.
Ingrediente: (12 briose mici sau 6 mai mari)
- o manuta de patrunjel tocat
- 1/3 ardei gras rosu tocat
- 1/2 morcov mic ras
- 1/4 ceapa alba tocata
- 1 lgita rasa pudra de usturoi
- 1/2 lgita oregano uscat
- 3 lg pline cu faina de migdale (in varianta fara gluten) sau 3 lg pline cu faina grau spelt 630/650
- 40 gr branza emmental rasa
- 3 lg parmezan sau Grana Padano ras
- 180 gr albus de ou (5 albusuri de la 5 oua mari)
- optional 1/2 lgita praf de copt BIO
Cum am procedat:
- intr-un castron, am amestecat toate ingredientele, timp in care am preincalzit cuptorul la 175 gr, caldura sus-jos
- am asezat aluatul in formele de briose si am copt timp de 25′
- se pot servi la mic dejun, la pranz sau la cina, merg minunat la pachetelul scolar
Pofta buna!
No Comments