Reteta asta am vazut-o mai demult, pe un blog culinar italian. Habar nu am italiana, dar romanca get-beget, inteleg olecuta de italiana, ca deh, latina-n cuget si-n simtire 🙂 Cum branza e printre preferatele noastre, nici nu mi-am pus vreun semn de intrebare daca ne va placea sau nu.
Ingrediente:
- 5 cartofi medii (albi, dulci, mov) copti
- 100 gr branza cheddar taiata cuburi
Sos
- 500 ml lapte
- 2 lg faina 650
- 3 catei usturoi rasi
- 30 gr unt
- un praf nucsoara
- 50 gr branza emmental rasa
Topping: 100 gr branza emmental rasa
Cum am procedat:
- am pasat cu o furculita cartofii copti, fin, dar nu am facut piure, am lasat cu bucatele mici
- am luat cu o lingura cartofi, cat o bila mai mare, am aplatizat, am pus doua cubulete de branza cheddar in mijloc si am inchis bila
- am asezat bilele intr-o forma de copt si am pregatit sosul
- intr-o tigaie, pe foc, am pus untul, laptele, am cernut faina si am omogenizat
- am adaugat branza si nucsoara si am tinut pe foc, amestecand continuu, pana cand sosul incepe sa se ingroase
- am luat de pe foc, am adaugat usturoiul si am turnat sosul peste bilele de cartofi
- am adaugat deasupra emmental ras si am copt norisorii timp de 20′ in cuptorul preincalzit la 180 gr
- servim cu salata proaspata si mult patrunjel
Pofta buna!

No Comments