Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic Rețete

Pâine cu roșii uscate, ardei și cheddar

decembrie 12, 2019

Nu stiu daca v-am mai spus, dar mai bine de doua ori decat niciodata…Lucrez intr-un mediu international, intr-o echipa cu oameni adunati din toate colturile lumii, motiv pentru care, cu bucurie, pot gusta din gastronomia multor tari. Painica asta, desi e mai mult un chec aperitiv romanesc, mi-a fost dat sa o gust de la un coleg din Mexic. Nu prea era baby-friendly datorita ardeilor jalapeno, dar tare usor de reprodus in varianta prietenoasa si pentru cei mici. Asa ca, voila: paine cu rosii uscate, ardei gras si cheddar.

Ingrediente:

  • 315 gr faina tip 650
  • 1.5 lingurita praf de copt BIO
  • 2 ardei grasi mici sau 1 mare (am folosit unul rosu si unul galben)
  • 4-5 rosii uscate (am folosit in ulei, cu putina sare si desarate)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 100 gr cheddar
  • 60 ml ulei de masline presat la rece
  • 230 ml lapte
  • 1 lingurita oregano uscat

Cum am procedat:

  • prima data, am tocat ardeii cuburi mici, rosiile fasii si ras cheddarul
  • dupa, am pus toate ingredientele umede intr-un bol (oua, lapte si ulei) si amestecat bine
  • intr-un alt bol, am combinat restul ingredientelor si am ras usturoiul deasupra
  • am turnat ingredientele umede peste cele uscate si, cu o paleta, am omogenizat
  • am turnat compozitia intr-un vas de cuptor si am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 55′ sau pana cand trece testul scobitorii cu brio
  • am feliat doar dupa racirea completa

Eu am pregatit painica asta cu o seara inainte si am decis sa o mancam la micul dejun alaturi de guacamole.

Puteti folosi un robot de bucatarie si pregatirea painicii va dura fix cateva minute.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.