Nu stiu daca v-am mai spus, dar mai bine de doua ori decat niciodata…Lucrez intr-un mediu international, intr-o echipa cu oameni adunati din toate colturile lumii, motiv pentru care, cu bucurie, pot gusta din gastronomia multor tari. Painica asta, desi e mai mult un chec aperitiv romanesc, mi-a fost dat sa o gust de la un coleg din Mexic. Nu prea era baby-friendly datorita ardeilor jalapeno, dar tare usor de reprodus in varianta prietenoasa si pentru cei mici. Asa ca, voila: paine cu rosii uscate, ardei gras si cheddar.
Ingrediente:
- 315 gr faina tip 650
- 1.5 lingurita praf de copt BIO
- 2 ardei grasi mici sau 1 mare (am folosit unul rosu si unul galben)
- 4-5 rosii uscate (am folosit in ulei, cu putina sare si desarate)
- 3 catei de usturoi
- 2 oua
- 100 gr cheddar
- 60 ml ulei de masline presat la rece
- 230 ml lapte
- 1 lingurita oregano uscat
Cum am procedat:
- prima data, am tocat ardeii cuburi mici, rosiile fasii si ras cheddarul
- dupa, am pus toate ingredientele umede intr-un bol (oua, lapte si ulei) si amestecat bine
- intr-un alt bol, am combinat restul ingredientelor si am ras usturoiul deasupra
- am turnat ingredientele umede peste cele uscate si, cu o paleta, am omogenizat
- am turnat compozitia intr-un vas de cuptor si am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 55′ sau pana cand trece testul scobitorii cu brio
- am feliat doar dupa racirea completa
Eu am pregatit painica asta cu o seara inainte si am decis sa o mancam la micul dejun alaturi de guacamole.
Puteti folosi un robot de bucatarie si pregatirea painicii va dura fix cateva minute.
Pofta buna!
No Comments