Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Vinete la cuptor cu branza feta

noiembrie 21, 2020

Aseara am mancat la restaurantul grecesc cele mai bune vinete la cuptor…asa ca, repeat si repeat! Vor fi hit la noi in casa, sigur! Sa le incercati o data, pentru ca va fi si a doua oara, si a treia si a patra…😍

Ingrediente:

  • 1 vanata
  • 3 catei usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • 200 gr rosii rase
  • 1 lg sirop curmale
  • 1 lgita busuioc uscat
  • 100 gr branza feta

Cum am procedat:

  • prima data, am preincalzit cuptorul la 180 gr
  • am taiat vanata cubulete si am asezat-o intr-un vas de cuptor pe care l-am introdus la cuptor pentru 15’
  • intre timp, am pregatit sosul: rosiile rase amestecate cu usturoi ras, sirop, busuioc
  • am scos vinetele, am turnat sosul peste vinete, am maruntit branza feta si am amestecat
  • am reintrodus vinetele in cuptor timp de 20’
  • am servit cu painica proaspata

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Raluca noiembrie 21, 2020 at 2:21 pm

    Bună! Arata wow! Îmi poti spune, te rog ce branza feta folosești? Bebe 1an si 9 luni. Multumesc!

    • Reply Sorina noiembrie 22, 2020 at 5:28 am

      Buna, nu locuim in Romania, e o branza feta din lapte de capra, 1.6g sare la 100 gr.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.