Marturisesc ca, diversificarea si multiplele incercari de a gasi variante de gustari prietenoase cu nazdravanul meu, au condus la “descoperirea” unor retepici care au devenit rapid preferatele intregii familii. My Baby Dots este una dintre ele😊.
Ingrediente:
- 100 gr branzica homemade cu iaurt. Reteta – aici.
- 50 gr mascarpone
- 1/2 portocala
- optional: smantana cocos
- 2 lg ulei cocos (T camerei)
- 2 lingurite carob
- optional: 1 lingurita nuca/migdale rasnite
Cum am procedat:
- branzica facuta in casa cu iaurt (va recomand sa o faceti atunci cand intentionati sa pregatiti batoanele) am amestecat-o cu mascarpone, in proportie de 3:1,5 si cu bucatele de portocala, curatate de pielita. Daca aveti smantana de cocos, adaugati o lingurita compozitiei de mai sus. Da un gust minunat, plus ca intareste frumos compozitia la rece:)
- am asezat compozitia de branzica cu portocala pe o folie alimentara si am modelat-o sub forma unor batoane, pe care le-am invitat in frigider (1-2h)
- inainte cu 5’ de a scoate batoanele de la rece, am pregatit “glazura”: am incalzit uleiul de cocos pana a devenit lichid- moment in care am adaugat carobul. Am amestecat pana la omogenizarea lui si am luat “glazura” de pe foc. In acest moment, puteti sa adaugati in glazura si o lingurita de nuca sau migdale rasnite:)
- pe o alta folie alimentara am intins glazura. Am scos batoanele de branzica si le-am “eliberat” de folia in care au stat la rece. Le-am trasferat pe noua folie tapetata cu glazura si le-am impachetat din nou: de data aceasta in “cioco”. Le-am strans la capete si le-am reintrodus la rece 1h.
- le-am scos din frigider, chiar inainte sa le ofer piticului. Bune tare!😍
Sa aveti copilasi papaciosi!
13 Comments
Simona unde găsesc smântâna de cocos? Multumesc
Hey, Aliona🤗
Smantana de cocos gasesti in magazine naturiste, in general. Poti, de asemenea, comanda si din mediul online (Republica Bio, Rapunzel). Sa urmaresti sa contina 100% cocos. Exista si variante organice/bio.
Marci ok: Biona, Rapunzel, Cocomi
Pupici😘
Merci mult, abia aștept sa fac nebunia asta cu brânzica!!!
Hihi, sa imi spui daca a fost papata!🙈😍
Buna Simona! Reteta probata cu mandarina. MULTUMESC !I-a placut desi am schimbat putin reteta…In glazura am adaugat migdale hidratate si rasnite iar compozitia de branza a fost branzica de casa + unt + fulgi de cocos facuti aproape faina in casa ( am incercat sa fac unt de cocos insa aparatul nu a tinut cu mine si am ramas cu ei pe stoc in varianta de aproape faina . Ha ha ha)
Super inspirata ai fost!!Imi place😍
E bine, ca le-ai gasit repede utilizare😋
Te mai astept!😘
Poate fi inlocuit uleiul de cocos cu cel clasic? Multumesc!
De mers, merge. Insa, s-ar putea sa nu ti se intareasca batoanele asa cum ar trebui (uleiul de cocos face asta f bine, la rece)😘
Pentru glazura nu putem topi untul normal in care sa adăugăm carobul?Multumesc. Nu am ulei de cocos si as vrea sa incerc.
Da🤗
Multumesc.
Buna!
Uleiul de cocos poate fi inlocuit cu altceva? Gen cu ulei de masline?
Multumesc!
Salut! Cu smântâna de cocos! Nu merge cu ulei de măsline, deoarece nu ‘intareste’, uleiul de cocos fiind folosit tocmai pentru ca la rece se solidifica rapid. Cu drag!