Dulcegării Miss Brânzică, Mr Lăptic

My Baby Dots – batoane din brânză

decembrie 29, 2017

Marturisesc ca, diversificarea si multiplele incercari de a gasi variante de gustari prietenoase cu nazdravanul meu, au condus la “descoperirea” unor retepici care au devenit rapid preferatele intregii familii. My Baby Dots este una dintre ele😊. 

Ingrediente:

  • 100 gr branzica homemade cu iaurt. Reteta – aici.
  • 50 gr mascarpone
  • 1/2 portocala
  • optional: smantana cocos
  • 2 lg ulei cocos (T camerei)
  • 2 lingurite carob
  • optional: 1 lingurita nuca/migdale rasnite

Cum am procedat:

  • branzica facuta in casa cu iaurt (va recomand sa o faceti atunci cand intentionati sa pregatiti batoanele) am amestecat-o cu mascarpone, in proportie de 3:1,5 si cu bucatele de portocala, curatate de pielita. Daca aveti smantana de cocos, adaugati o lingurita compozitiei de mai sus. Da un gust minunat, plus ca intareste frumos compozitia la rece:)
  • am asezat compozitia de branzica cu portocala pe o folie alimentara  si am modelat-o sub forma unor batoane, pe care le-am invitat in frigider (1-2h)
  • inainte cu 5’ de a scoate batoanele de la rece, am pregatit “glazura”: am incalzit uleiul de cocos pana a devenit lichid- moment in care am adaugat carobul. Am amestecat pana la omogenizarea lui si am luat “glazura” de pe foc. In acest moment, puteti sa adaugati in glazura si o lingurita de nuca sau migdale rasnite:)
  • pe o alta folie alimentara am intins glazura. Am scos batoanele de branzica si le-am “eliberat” de folia in care au stat la rece. Le-am trasferat pe noua folie tapetata cu glazura si le-am impachetat din nou: de data aceasta in “cioco”. Le-am strans la capete si le-am reintrodus la rece 1h.
  • le-am scos din frigider, chiar inainte sa le ofer piticului. Bune tare!😍

Sa aveti copilasi papaciosi!

 

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply Aliona decembrie 30, 2017 at 2:00 pm

    Simona unde găsesc smântâna de cocos? Multumesc

    • Reply Simona decembrie 30, 2017 at 2:12 pm

      Hey, Aliona🤗
      Smantana de cocos gasesti in magazine naturiste, in general. Poti, de asemenea, comanda si din mediul online (Republica Bio, Rapunzel). Sa urmaresti sa contina 100% cocos. Exista si variante organice/bio.
      Marci ok: Biona, Rapunzel, Cocomi
      Pupici😘

  • Reply Aliona ianuarie 18, 2018 at 7:25 am

    Merci mult, abia aștept sa fac nebunia asta cu brânzica!!!

    • Reply Simona ianuarie 18, 2018 at 8:37 am

      Hihi, sa imi spui daca a fost papata!🙈😍

  • Reply Lumi februarie 14, 2018 at 11:18 pm

    Buna Simona! Reteta probata cu mandarina. MULTUMESC !I-a placut desi am schimbat putin reteta…In glazura am adaugat migdale hidratate si rasnite iar compozitia de branza a fost branzica de casa + unt + fulgi de cocos facuti aproape faina in casa ( am incercat sa fac unt de cocos insa aparatul nu a tinut cu mine si am ramas cu ei pe stoc in varianta de aproape faina . Ha ha ha)

    • Reply Simona februarie 15, 2018 at 5:55 am

      Super inspirata ai fost!!Imi place😍
      E bine, ca le-ai gasit repede utilizare😋
      Te mai astept!😘

  • Reply Anca mai 10, 2018 at 7:16 pm

    Poate fi inlocuit uleiul de cocos cu cel clasic? Multumesc!

    • Reply Simona mai 11, 2018 at 9:57 am

      De mers, merge. Insa, s-ar putea sa nu ti se intareasca batoanele asa cum ar trebui (uleiul de cocos face asta f bine, la rece)😘

  • Reply Cristina noiembrie 19, 2018 at 2:24 pm

    Pentru glazura nu putem topi untul normal in care sa adăugăm carobul?Multumesc. Nu am ulei de cocos si as vrea sa incerc.

    • Reply Simona noiembrie 19, 2018 at 2:29 pm

      Da🤗

  • Reply Cristina noiembrie 23, 2018 at 10:03 am

    Multumesc.

  • Reply Roxana octombrie 1, 2020 at 10:01 am

    Buna!
    Uleiul de cocos poate fi inlocuit cu altceva? Gen cu ulei de masline?
    Multumesc!

    • Reply Simona octombrie 31, 2020 at 4:51 pm

      Salut! Cu smântâna de cocos! Nu merge cu ulei de măsline, deoarece nu ‘intareste’, uleiul de cocos fiind folosit tocmai pentru ca la rece se solidifica rapid. Cu drag!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.