Astazi, am scos din congelator o punga de aripioare dragalase. Cum joia e zi de lucru acasa, neaparat, neaparat trebuia gatit pranzul. Asa ca, spalat si curatat aripioarele, condimentate, lasate la rece si coapte. Pam-pam! Aaaa, am uitat partea cea mai importanta, mancate, devorate! 🙂
Ingrediente:
- 600 gr aripioare
- 4-5 lg sirop de curmale
- zeama de la o lamaie
- 5-6 catei de usturoi dati pe razatoare
- 2 lg suc de rosii
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- condimente uscate: oregano, cimbru
Cum am procedat:
- am pregatit sosul, amestecand toate ingredientele
- am asezat aripioarele intr-o punga si am turnat amestecul de condimente, am inchis punga si am lasat-o la rece cca 2h
- dupa, am asezat aripioarele intr-o tigaie ce se poate introduce in cuptor si le-am copt timp de 45′, 180 gr, cuptor preincalzit, cu capac, caldura jos
- in ultimele 10′, am ridicat capacul si am schimbat pe functia grill
- am servit cu salata de cruditati
Pofta buna!
No Comments