Dulcegării

Briose cu ricotta si portocala

noiembrie 3, 2020

Reteta am gasit-o intr-un grup international de retete, dar pregatita de nimeni alta decat de o romanca…🙂ca deh, romanca e gospodina si stie sa gateasca bine! Am modificat-o sa fie baby-friendly si sa mearga cu ce aveam eu prin camara.
Tare bune si pufoase au fost…neaparat de incercat daca aveti ricotta sau mascarpone sau crema de branza in casa.
Briose pufoase cu branza si aroma de portocala.

Ingrediente:

  • 175 gr ricotta
  • 250 gr faina tip 650
  • 2 oua
  • 3 lg miere bio certificata (1an+)
  • 1.5 lgita praf bio
  • 50 ml lapte integral/vegetal
  • 3 lg ulei de cocos la temperatura camerei
  • 2 lgite coaja de portocala (am folosit un pliculet coaja de portocala de la DM)
  • 1/2 lgita pudra de vanilie
  • Cateva nuci tocate

Aluat negru:

  • 1 lg pudra de carob
  • 2 lg lapte

Cum am procedat:

  • am mixat ouala impreuna cu mierea pana cand si-au triplat volumul si s-au albit
  • am adaugat ricotta si uleiul si am omogenizat
  • apoi, faina, praful de copt, vanilia, coaja de portocala si la sfarsit laptele. Am continuat sa amestec inca vreun minut
  • am m pus jumatate din aluat in forme, iar restul l-am amestecat cu lg de carob si laptele. Am turnat aluatul de ciocolata si am asezat nucile deasupra
  • am copt briosele in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de aprox 45’, pana cand trec testul scobitorii
  • e important testul, nu il evitati, coacerea depinde de fiecare cuptor in parte
  • am lasat briosele 10’ in cuptor cu usa intredeschisa, apoi le-am lasat sa se raceasca pe un gratar

Pofta buna!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Anca noiembrie 4, 2020 at 6:19 am

    Oul poate fi inlocuit cu altceva in aceasta reteta? Fetita mea are alergie la albus….

    • Reply Sorina noiembrie 14, 2020 at 4:10 am

      Buna, mai greu. Ai putea incerca sa folosesti o banana sau 60 gr unt de arahide (inlocuitor pentru un ou), dar nu am incercat, posibil sa nu ias aceeasi textura.

      • Reply Eliza aprilie 13, 2021 at 8:49 pm

        Semințele de chia sau de pshyllium inlocuiesc bine oul

        • Reply Sorina aprilie 14, 2021 at 2:32 am

          Da, sunt multe altele care pot inlocui oul, dar in reteta aceasta nu s-ar obtine aceeasi textura. Au fost incercate in grupul mybabyfood cu inlocuitor, dar textura nu a fost cea mai fericita, din pacate.

  • Reply Madalina Bacil aprilie 11, 2021 at 5:58 am

    Bună. Pot înlocui ricotta cu mascarpone?

    • Reply Sorina aprilie 12, 2021 at 5:00 am

      Buna! Cred ca da, dar exista riscul sa iasa mai indesate.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.