Știți carnea aceea de găină pe care trebuie să o fierbeți 3 zile și 3 nopți? Eh, carnea aceea o aveam eu.
Ingrediente:
- 2 pumni de de cuș cuș (pastă făinoasă)
- un morcovel mic
- 2 felii de ardei roșu
- 1 roșie mică
- 1 lingură pastă de roșii
- 1/4 ceapă albă
- 1 pulpă de găină fiartă (eu am făcut o supă de găină la ninja, sub presiune, și am refolosit ulterior carnea)
- 1 lingură de ulei (eu am folosit ulei extravirgin de măsline)
- verdeață
- condimente, opționale: sare, piper (pentru copii mai mari)
Cum am procedat:
- am tăiat ceapa fin și morcovul cubulețe mici și le-am pus într-o tigaie împreună cu o lingură de apă – am înăbușit pentru 2-3 minute, am adăugat ardeiul și roșia tăiate cubulețe, am mai gătit pentru 2 minute și ulterior am adăugat și cuș cuș-ul (crud) – am tot adăugat câte 2-3 linguri de apă pe măsură ce cuș cuș-ul se gătea
- când cuș cuș-ul era aproape gătit, am adăugat carnea tăiată grosier, pasta de roșii și condimentele – am mai gătit pentru câteva minute, până când cuș cuș-ul era gătit în totalitate (3-4 minute în cazul meu)
- după stingerea focului am adăugat uleiul și verdeața
- ne-am lins pe degete și am reușit să refolosim o carne pe care noi nu prea o mâncăm
No Comments