Pentru ca e joi, iar joia am maraton de gatit, azi, am avut chef de facut o paine, dar una mai deosebita, umpluta cu branzeturi, cozi de ceapa si masline. Cum miroase in casa? Am rupt painea datorita mirosului, iar acum…mananc paine goala cu paine goala! Vai…:p
Reteta am gasit-o pe in blog italian (cookist)…nu, nu stiu italiana, dar Google translate e de mare ajutor cand ai nevoie de el.
Ingrediente:
Aluat
- 400 ml lapte caldut
- 7 gr drojdie uscata BIO
- 80 ml ulei de rapita presat la rece
- 1 albus
- 580 gr faina tip 650 (+1-2 lg extra in fct de faina/textura)
Umplutura
- 250 gr branza feta (desarata)
- 50 gr masline Kalamata desarate
- 100 gr branza emmental
- cozi de ceapa (cca 10 cozi sau dupa preferinta)
Topping
- 1 galbenus
- seminte la alegere, eu am folosit mac si susan
Cum am procedat:
- in vasul robotului, am amestecat, folosind o spatula, laptele, uleiul, albusul si drojdia
- am adaugat faina si am framantat cu robotul pana cand aluatul s-a desprins de pe peretii vasului – necesita cca 8-9′ framantare la robot
- am lasat aluatul la dospit cca 1h, pana cand si-a dublat volumul, in loc caldut
- intre timp, am amestecat branza feta maruntita cu branza emmental rasa, maslinele facute pasta in chopper si cozile de ceapa tocate
- am impartit bila de aluat in 8 bucati egale pe care le-am intins cu un sucitor, dandu-le forma de cerc, cca 8 cm dia
- am asezat cate 2 lg de umplutura in centrul cercului dupa care am strans (vezi foto)
- am facut acelasi lucru cu toate bucatile de aluat
- am asezat painicile intr-o forma de copt rotunda si am lasat inca o data la dospit, cca 1h, in loc caldut
- dupa dospire, am uns painicile cu galbenus si am adaugat semintele (mac si susan)
- am copt painea umpluta timp de 40′, in cuptorul preincalzit la 190 grade, pe nivelul central
Pofta buna!
No Comments