Dulcegării

Gogosele cu branza ricotta si portocala

octombrie 29, 2020

Aparatul de gogosele a venit cu o reteta interesanta de gogosele, dar nu am pregatit-o niciodata…rau am facut! Ricotta avem? Avem. Oua? Si de alea. Faina? Cat cuprinde. No, hai, adu-mi aparatul si sa purcedem la treaba.

Ingrediente:

  • 250 gr branzica de casa sau ricotta
  • 2 oua micute
  • 160 gr faina tip 550
  • 50 ml ulei de rapita presat la rece
  • 2 lg sanatoase de iaurt (am folosit de la Laptaria cu Caimac)
  • 1 lgita praf de copt
  • coaja de la o portocala bio
  • optional: 1 lg piure de dovleac ramas de la pranzul de ieri

Cum am procedat:

  • am pus toate ingredientele in vasul robotului si le-am omogenizat; am obtinut in aluat care curge greu, un aluat vascos
  • cu o lingurita, am pus compozitia in aparatul de copt gogosele si am copt conform indicatiilor aparatului
  • la final, le-am pudrat cu faina de cocos
  • noi le vom servi cu dulceata de zmeura fara zahar, dar puteti adauga 1 lg de miere bio certificata (1an+) sau curmale pentru a le indulci

Puteti sa le coaceti si in apratul de gaufre, ies minunate.
Pofta buna!

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply Irina octombrie 29, 2020 at 4:01 pm

    Buna ! Te rog imi poti recomanda o ricotta? E ok cea de la Lidl?Multumesc

    • Reply Sorina octombrie 29, 2020 at 10:16 pm

      Buna, ocazional e ok, dar celor mici le-as recomanda branzica ricotta de pe blog. Acidul citric nu e cel mai prietenos ingredient.

  • Reply Elena Grigore octombrie 30, 2020 at 5:52 am

    Buna! Imi spui si mie, te rog, ce aparat de gogosi folosesti? Multumesc

    • Reply Sorina octombrie 31, 2020 at 5:56 am

      Un aparat din Lidl, cu placi interschimbabile.

  • Reply Raluca octombrie 30, 2020 at 6:01 am

    Bună. Uleiul se poate inlocuii cu unt topit sau ulei de măsline? Arata minunat!

    • Reply Sorina octombrie 31, 2020 at 5:55 am

      Buna, unt topit, uleiul de masline le-ar da un gust specific de masline.

    • Reply Violeta noiembrie 3, 2020 at 12:22 pm

      Bună! Pt ca nu am aparat special de gogoși, as încerca să le fac în tava la cuptor. Iese oare ceva? Îți mulțumesc.

      • Reply Sorina noiembrie 3, 2020 at 12:42 pm

        Buna, le poti pregati in tigaie, ca pancakes, sau in forme de gaufre.

  • Reply Andreea octombrie 30, 2020 at 12:45 pm

    Buna! Cu ce am putea înlocui uleiul de rapița? Mulțumesc?

    • Reply Sorina octombrie 31, 2020 at 5:55 am

      Buna, cu alt ulei de calitate, presat la rece, cocos de exemplu, sau unt topit.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.