Aparatul de gogosele a venit cu o reteta interesanta de gogosele, dar nu am pregatit-o niciodata…rau am facut! Ricotta avem? Avem. Oua? Si de alea. Faina? Cat cuprinde. No, hai, adu-mi aparatul si sa purcedem la treaba.
Ingrediente:
- 250 gr branzica de casa sau ricotta
- 2 oua micute
- 160 gr faina tip 550
- 50 ml ulei de rapita presat la rece
- 2 lg sanatoase de iaurt (am folosit de la Laptaria cu Caimac)
- 1 lgita praf de copt
- coaja de la o portocala bio
- optional: 1 lg piure de dovleac ramas de la pranzul de ieri
Cum am procedat:
- am pus toate ingredientele in vasul robotului si le-am omogenizat; am obtinut in aluat care curge greu, un aluat vascos
- cu o lingurita, am pus compozitia in aparatul de copt gogosele si am copt conform indicatiilor aparatului
- la final, le-am pudrat cu faina de cocos
- noi le vom servi cu dulceata de zmeura fara zahar, dar puteti adauga 1 lg de miere bio certificata (1an+) sau curmale pentru a le indulci
Puteti sa le coaceti si in apratul de gaufre, ies minunate.
Pofta buna!
10 Comments
Buna ! Te rog imi poti recomanda o ricotta? E ok cea de la Lidl?Multumesc
Buna, ocazional e ok, dar celor mici le-as recomanda branzica ricotta de pe blog. Acidul citric nu e cel mai prietenos ingredient.
Buna! Imi spui si mie, te rog, ce aparat de gogosi folosesti? Multumesc
Un aparat din Lidl, cu placi interschimbabile.
Bună. Uleiul se poate inlocuii cu unt topit sau ulei de măsline? Arata minunat!
Buna, unt topit, uleiul de masline le-ar da un gust specific de masline.
Bună! Pt ca nu am aparat special de gogoși, as încerca să le fac în tava la cuptor. Iese oare ceva? Îți mulțumesc.
Buna, le poti pregati in tigaie, ca pancakes, sau in forme de gaufre.
Buna! Cu ce am putea înlocui uleiul de rapița? Mulțumesc?
Buna, cu alt ulei de calitate, presat la rece, cocos de exemplu, sau unt topit.