Nu stiu cum sunteti voi, dar eu sunt indragostita de combinatia de silvoita (magiun) si nuci. Adica, as manca aceasta combinatie oricand, oriunde, chiar daca as fi dupa o masa mega-copioasa…nu pot sa ii rezist!
Astazi, am incercat o crostata, aluat, silvoita, nuci…mai mult silvoita si nuci decat aluat, asta ca sa imi astampar pofta! 😁
Ingrediente:
Aluat
- 70 gr unt rece, taiat cubulete
- 1 lingura plina cu smantana grasa
- 150 gr faina tip 650
Umplutura:
- 300 gr silvoita (magiun de prune)
- 300 gr nuci (hidratate in prealabil) si tocate
- fulgi de migdale (optional)
Cum am procedat:
- prima data, am pregatit aluatul, amestecand ingredientele; am obtinut un aluat omogen pe care l-am infasurat intr-o folie si lasat la rece aproximativ 30’
- am amestecat silvoita cu nucile si am asteptat sa treaca cele 30’ pentru aluat 😁
- intre timp, preincalzim cuptorul la 180 grade si pregatim tava de copt (eu am folosit o tava de copt speciala pentru tarte, cu gaurele 15cm diametru)
- dupa cele 30’, am scos aluatul, am intins o foaie subtire pe care am asezat-o in tava, tapetand fundul tavei si peretii acesteia
- am invitat frumusel silvoita, acompaniata de nuci, sa isi primeasca locul binemeritat deasupra aluatului si am copt tarta timp de 20-25’
Pofta buna!
No Comments