Dulcegării

Crostată cu silvoiță și nuci

martie 2, 2020

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu sunt indragostita de combinatia de silvoita (magiun) si nuci. Adica, as manca aceasta combinatie oricand, oriunde, chiar daca as fi dupa o masa mega-copioasa…nu pot sa ii rezist!

Astazi, am incercat o crostata, aluat, silvoita, nuci…mai mult silvoita si nuci decat aluat, asta ca sa imi astampar pofta! 😁

Ingrediente:

Aluat

  • 70 gr unt rece, taiat cubulete
  • 1 lingura plina cu smantana grasa
  • 150 gr faina tip 650

Umplutura:

  • 300 gr silvoita (magiun de prune)
  • 300 gr nuci (hidratate in prealabil) si tocate
  • fulgi de migdale (optional)

Cum am procedat:

  • prima data, am pregatit aluatul, amestecand ingredientele; am obtinut un aluat omogen pe care l-am infasurat intr-o folie si lasat la rece aproximativ 30’
  • am amestecat silvoita cu nucile si am asteptat sa treaca cele 30’ pentru aluat 😁
  • intre timp, preincalzim cuptorul la 180 grade si pregatim tava de copt (eu am folosit o tava de copt speciala pentru tarte, cu gaurele 15cm diametru)
  • dupa cele 30’, am scos aluatul, am intins o foaie subtire pe care am asezat-o in tava, tapetand fundul tavei si peretii acesteia
  • am invitat frumusel silvoita, acompaniata de nuci, sa isi primeasca locul binemeritat deasupra aluatului si am copt tarta timp de 20-25’

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.