Domnu' Ou Legume și leguminoase

Spanac cremos cu oua de prepelita

octombrie 27, 2020

Mara nu e mare fan spanac, nici noi, trebuie sa recunosc, dar, ocazional, il mai introducem in meniu in diferite combinatii. Am incercat varianta spanacului cremos si…surprize-surprize! A mancat tot! Nu stiu cand, dar sigur mai repet experienta! 😄

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 3 graunti usturoi
  • 450 gr spanac congelat
  • 2 lg ulei masline presat la rece 
  • 2 lg faina tip 650 sau 1 lg amidon tapioca/porumb nemodificat genetic (glutenfree)
  • 150 gr lapte vegetal (am folosit de cocos)
  • 1 vf lgita nucsoara pudra

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa si usturoiul in chopper si le-am inabusit in tigaie in ulei si apa
  • dupa cateva minute, am adaugat spanacul congelat si nucsoara si am acoperit cu un capac
  • am lasat la gatit pana cand spanacul e moale, vreo 10’
  • am pegatit amestecul din lapte si faina si am turnat peste spanac
  • am continuat sa gatesc pana cand sosul incepe sa se ingroase
  • noi am servit cu oua de prepelita, fier din belsug! 

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.