Mara nu e mare fan spanac, nici noi, trebuie sa recunosc, dar, ocazional, il mai introducem in meniu in diferite combinatii. Am incercat varianta spanacului cremos si…surprize-surprize! A mancat tot! Nu stiu cand, dar sigur mai repet experienta! 😄
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 3 graunti usturoi
- 450 gr spanac congelat
- 2 lg ulei masline presat la rece
- 2 lg faina tip 650 sau 1 lg amidon tapioca/porumb nemodificat genetic (glutenfree)
- 150 gr lapte vegetal (am folosit de cocos)
- 1 vf lgita nucsoara pudra
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si usturoiul in chopper si le-am inabusit in tigaie in ulei si apa
- dupa cateva minute, am adaugat spanacul congelat si nucsoara si am acoperit cu un capac
- am lasat la gatit pana cand spanacul e moale, vreo 10’
- am pegatit amestecul din lapte si faina si am turnat peste spanac
- am continuat sa gatesc pana cand sosul incepe sa se ingroase
- noi am servit cu oua de prepelita, fier din belsug!
Pofta buna!
No Comments