Carne, pește sau fructe de mare Legume și leguminoase

Mazare cu pui

octombrie 27, 2020

Mazare  nu am mai mancat de mult si aveam mazare in congelator, ii cam venise vremea sa o gatesc. Am scos mazarea, mi-a iesit in cale si niste carne de pui, parca isi doreau o viata gustoasa impreuna. Asa mi s-a parut mie cand le-am descoperit…

Ingrediente:

  • 400 gr mazare
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 catel usturoi
  • ½ ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 lgita legume deshidratate fara sare
  • 1 lgita sirop de curmale
  • 100 gr suc de rosii fara sare
  • 1 lg amidon tapioca
  • 300 gr piept de pui + 1 pulpa
  • 1 lg ulei de masline extravirgin

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa si am ras usturoiul pe care le-am calit in lg de ulei si putina apa
  • odata inmuiata ceapa, am adaugat restul de legume (nu mazarea) tocate sau rase fin si inca putina apa, iar apoi am lasat sa se gateasca si ele cateva minute
  • separat, am oparit carnea de pui taiata cuburi, iar apoi, am adaugat-o peste legume impreuna cu mazarea si legumele deshidratate
  • am acoperit cu apa si am lasat sa se gateasca sub capac pana cand apa scade suficient, in functie de cat sos dorim sa avem
  • am adaugat amidonul de tapioca dezlegat in sucul de rosii si siropul de curmale si am lasat la foc mic, amestecand continuu, pana cand a dat intr-un clocot

*mazarea se ofera aplatizata copilasilor mici, sub 5 ani.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.