Mazare nu am mai mancat de mult si aveam mazare in congelator, ii cam venise vremea sa o gatesc. Am scos mazarea, mi-a iesit in cale si niste carne de pui, parca isi doreau o viata gustoasa impreuna. Asa mi s-a parut mie cand le-am descoperit…
Ingrediente:
- 400 gr mazare
- 1 ceapa mare alba
- 1 catel usturoi
- ½ ardei gras rosu
- 2 morcovi
- 2 cartofi potriviti
- 1 lgita legume deshidratate fara sare
- 1 lgita sirop de curmale
- 100 gr suc de rosii fara sare
- 1 lg amidon tapioca
- 300 gr piept de pui + 1 pulpa
- 1 lg ulei de masline extravirgin
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si am ras usturoiul pe care le-am calit in lg de ulei si putina apa
- odata inmuiata ceapa, am adaugat restul de legume (nu mazarea) tocate sau rase fin si inca putina apa, iar apoi am lasat sa se gateasca si ele cateva minute
- separat, am oparit carnea de pui taiata cuburi, iar apoi, am adaugat-o peste legume impreuna cu mazarea si legumele deshidratate
- am acoperit cu apa si am lasat sa se gateasca sub capac pana cand apa scade suficient, in functie de cat sos dorim sa avem
- am adaugat amidonul de tapioca dezlegat in sucul de rosii si siropul de curmale si am lasat la foc mic, amestecand continuu, pana cand a dat intr-un clocot
*mazarea se ofera aplatizata copilasilor mici, sub 5 ani.
Pofta buna!
No Comments