Ne place fasolea mult, mancarica, ciorba, bors sau cum s-o mai fi facand. Fasole sa fie. Mno, la noi la Moldova se mananca multa fasole, ce sa mai, recunosc. Cam la doua saptamani, apare si reapare in meniul nostru.
Astazi ciorba de fasole, e cam rece afara, noi cu gripa, ne mai gadila gaturile si stomacele. Dar ce ne mai place…:)
Ingrediente:
- 300 gr fasole alba hidratata peste noapte
- 1 ceapa mare tocata
- 1 morcov ras/tocat
- 1 bucatica de pastarnac rasa
- 1 ardei gras
- 3lg pline de pasta de rosii fara sare
- 1 vf lgita chimen pudra
- 1 catel usturoi ras
- 2 lg ulei
- zeama de la o lamaie
- patrunjel pentru servit
Cum am procedat:
- prima data am pus fasolea la fiert si am scurs-o si schimbat apa de 2-3 ori; am schimbat intotdeauna apa cu una deja pusa la fiert, nu rece
- in ultima apa, am adaugat 2 foi de dafin
- odata fasolea fiarta, am lasat-o deoparte
- am pus apoi ceapa si usturoiul sa se inabuse in putina apa, iar dupa ce s-au inmuiat, si restul de legume
- am acoperit cu apa si cu cele 2 lg de ulei
- am lasat legumele sa se gateasca, dupa care am adaugat fasolea scursa
- am gatit impreuna cca 10′, apoi a venit randul pastei de rosii
- am dat ciorba intr-un clocot si am adaugat zeama de lamaie, lasand inca 3-4′ pe foc
- am servit cu verdeata proaspat tocata
Pofta buna!
No Comments