Carne, pește sau fructe de mare Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Supa crema de dovleac cu somon

octombrie 10, 2020

Supele sunt mega-hit in perioada aceasta rece si ploioasa, aproape zilnic, avem una in meniu. Nu putea lipsi o supa crema de dovleac, mai ales ca e perioada dovleacului, aromat, dulceag, delicios.

Cum am avut un maaaaare dovleac pe care l-am pregatit pentru Halloween 🎃 (nu ca am sarbatori noi asta, dar copilului ii face placere sa simta atmosfera), supa asta a venit in momentul perfect.

Ingrediente:

  • 300 gr dovleac curatat si taiat cubulete
  • 1 ceapa mica
  • 1 cartof alb
  • 1/3 ardei gras rosu
  • 1 catel usturoi
  • 1 vf lgita ghimbir
  • 100 gr lapte de cocos
  • Zeama de la 1/2 portocala
  • 1 lg ulei presat la rece
  • 50 gr somon (cu sigla ASC sau MSC, din zona de pescuit numerotata sub 60)
  • pentru servit: patrunjel proaspat tocat, seminte de canepa (optional)

Cum am procedat:

  • am pus toate legumele la fiert
  • dupa ce se inmoaie, scurgem apa si adaugam laptele, ghimbirul, uleiul, zeama de portocala si usturoiul si blenduim
  • am copt somonul in cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 25’, dupa care l-am maruntit
  • am servit supa cu somon, seminte de canepa si patrunjel

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.