Supele sunt mega-hit in perioada aceasta rece si ploioasa, aproape zilnic, avem una in meniu. Nu putea lipsi o supa crema de dovleac, mai ales ca e perioada dovleacului, aromat, dulceag, delicios.
Cum am avut un maaaaare dovleac pe care l-am pregatit pentru Halloween 🎃 (nu ca am sarbatori noi asta, dar copilului ii face placere sa simta atmosfera), supa asta a venit in momentul perfect.
Ingrediente:
- 300 gr dovleac curatat si taiat cubulete
- 1 ceapa mica
- 1 cartof alb
- 1/3 ardei gras rosu
- 1 catel usturoi
- 1 vf lgita ghimbir
- 100 gr lapte de cocos
- Zeama de la 1/2 portocala
- 1 lg ulei presat la rece
- 50 gr somon (cu sigla ASC sau MSC, din zona de pescuit numerotata sub 60)
- pentru servit: patrunjel proaspat tocat, seminte de canepa (optional)
Cum am procedat:
- am pus toate legumele la fiert
- dupa ce se inmoaie, scurgem apa si adaugam laptele, ghimbirul, uleiul, zeama de portocala si usturoiul si blenduim
- am copt somonul in cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 25’, dupa care l-am maruntit
- am servit supa cu somon, seminte de canepa si patrunjel
Pofta buna!
No Comments