Hrisca – o pseudocereala papata cu drag de catre dragalasii mei. Sincer, eu nu sunt fanul „dansei”, dar cu toate acestea am introdus-o increzatoare in meniul bebelusesc. Si uite ca, in ciuda mofturilor care vin si pleaca, a ramas in topul preferintelor „pseudocerealesti”😀.
Sursa de minerale, vitamine, antioxidanti, hrisca este un aliment de luat in considerare cand vine vorba de diversificare. Este o pseudocereala proteica iar lipsa glutenului o recomanda cu incredere copilasilor care prezinta intoleranta la gluten.
Ca si restul pseudocerealelor, se hidrateaza in apa cu lamaie, pentru indepartarea fitatului si o mai buna absorbtie a nutrientilor.
Ingrediente:
- 100 gr hrisca
- o ceapa mare
- 1 catel usturoi
- 2 morcovi
- 1 ardei capia
- o “mana” de mazare verde
- o lingurita condiment “Adio Sare” Sonnentor
- o foaie dafin
- patrunjel proaspat
- o lingurita fulgi de drojdie inactiva
Cum am procedat:
- cu o seara inainte de a o prepara, am lasat hrisca la hidratat in apa cu lamaie. Daca uitati sa faceti acest lucru de seara, puteti linistiti sa o lasati la hidratat si minim 2 ore, in ziua cu pricina. Dimineata, am clatit foarte bine hrisca, folosindu-ma de o sita si un jet puternic de apa de la robinet🙃
- am inabusit ceapa, usturoiul si ardeiul intr-o lingura ulei de masline si 3-4 lg apa. Pastrati alaturi, o cratita cu apa fierbinte, astfel incat sa o aveti mereu la indemana, pentru a adauga apa peste legume, atunci cand observati ca aceasta tinde sa se evapore . De asemenea, un capac va impiedica evaporarea rapida a apei, evitandu-se astfel riscul de “prajire”. Dupa ~ 10’, am adaugat restul legumelor, foaia de dafin si condimentele. Morcovii i-am dat prin razatoare, insa puteti foarte bine sa-i taiati si cubulete. Apoi, am turnat apa fierbine, cat sa acopere putin legumele
- hrisca fiind hidratata se va gati relativ repede. Asadar, aproape la finalul timpului de gatire a legumelor, am adaugat hrisca. Nu uitati sa completati cu apa fierbinte, daca mai este nevoie. Am pus capacul si am continuat procesul de gatire pana cand au fost preparate termic toate ingredientele.
- la final, am scos foaia de dafin, am adaugat o lingura ulei de masline presat la rece si niste patrunjel proaspat taiat. Si fulgii de drojdie inactiva
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments