Cereale, pseudocereale și derivate

“Pilaf” de hrișcă

ianuarie 13, 2020

Hrisca – o pseudocereala papata cu drag de catre dragalasii mei. Sincer, eu nu sunt fanul „dansei”, dar cu toate acestea am introdus-o increzatoare in meniul bebelusesc. Si uite ca, in ciuda mofturilor care vin si pleaca, a ramas in topul preferintelor „pseudocerealesti”😀.

Sursa de minerale, vitamine, antioxidanti, hrisca este un aliment de luat in considerare cand vine vorba de diversificare. Este o pseudocereala proteica iar lipsa glutenului o recomanda cu incredere copilasilor care prezinta intoleranta la gluten.

Ca si restul pseudocerealelor, se hidrateaza in apa cu lamaie, pentru indepartarea fitatului si o mai buna absorbtie a nutrientilor.

Ingrediente:

  • 100 gr hrisca
  • o ceapa mare
  • 1 catel usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia
  • o “mana” de mazare verde
  • o lingurita condiment “Adio Sare” Sonnentor
  • o foaie dafin
  • patrunjel proaspat
  • o lingurita fulgi de drojdie inactiva

Cum am procedat:

  • cu o seara inainte de a o prepara, am lasat hrisca la hidratat in apa cu lamaie. Daca uitati sa faceti acest lucru de seara, puteti linistiti sa o lasati la hidratat si minim 2 ore, in ziua cu pricina. Dimineata, am clatit foarte bine hrisca, folosindu-ma de o sita si un jet puternic de apa de la robinet🙃
  • am inabusit ceapa, usturoiul si ardeiul intr-o lingura ulei de masline si 3-4 lg apa. Pastrati alaturi, o cratita cu apa fierbinte, astfel incat sa o aveti mereu la indemana, pentru a adauga apa peste legume, atunci cand observati ca aceasta tinde sa se evapore . De asemenea, un capac va impiedica evaporarea rapida a apei, evitandu-se astfel riscul de “prajire”. Dupa ~ 10’, am adaugat restul legumelor, foaia de dafin si condimentele. Morcovii i-am dat prin razatoare, insa puteti foarte bine sa-i taiati si cubulete. Apoi, am turnat apa fierbine, cat sa acopere putin legumele
  • hrisca fiind hidratata se va gati relativ repede. Asadar, aproape la finalul timpului de gatire a legumelor, am adaugat hrisca. Nu uitati sa completati cu apa fierbinte, daca mai este nevoie. Am pus capacul si am continuat procesul de gatire pana cand au fost preparate termic toate ingredientele.
  • la final, am scos foaia de dafin, am adaugat o lingura ulei de masline presat la rece si niste patrunjel proaspat taiat. Si fulgii de drojdie inactiva

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.