Carne, pește sau fructe de mare

Pide turcești cu ragu din pui

ianuarie 14, 2022

Cu lucrul de acasa, mai reusesc si eu sa pregatesc cate un pranz. Ieri s-a cerut pizza, dar stiu ca Mara nu prea mananca pizza, asa ca am facut pizza, dar altfel. Eu am reciclat niste carne de pui ramasa din alta zi, mai precis un piept. Surpriza mare a fost ca a mancat. Lupta castigata. Razboiul mai dureaza. 😉 Sper ca nu 100 de ani…

Ingrediente: (4 pide mari sau 5 medii)

  • 240 ml lapte caldut (vegetal sau animal)
  • 110 ml apa calduta
  • 9 gr drojdie uscata BIO
  • 3 lg ulei de masline
  • 540 gr faina tip 550
  • un praf de sare (2ani+)

Umplutura:

  • 1 piept de pui fiert
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi
  • 1 lgita chimen pudra
  • 2 lgite za’atar (optional)
  • 100 gr pasta de rosii fara sare
  • 1 frunza de dafin

Cum am procedat:

  • am pus drojdia in apa calduta si am lasat 10-12′ sa se activeze drojdia
  • am pus in bolul robotului faina si sarea si le-am amestecat
  • am adaugat laptele caldut, uleiul si amestecul spumos de apa si drojdie si am framantat pana cand aluatul s-a desprins de pe peretii bolului
  • am lasat aluatul la dospit pana cand s-a dublat volumul, dupa care l-am impartit in 4 bile egale carora le-am dat forma ovala
  • cat timp a stat aluatul la dospit, am pregatit umplutura: am tocat marunt ceapa si usturoiul si le-am inabusit in putina apa impreuna cu foaia de dafin; am adaugat pasta de rosii, chimenul si pieptul de pui maruntit si am gatit cateva minute dupa care am lasat deoparte; la final, am scos frunza de dafin si am adaugat za’atarul
  • am facut o adancitura in fiecare oval de aluat cu dosul unei linguri si am lasat barcutele sa dospeasca inca 30’ acoperite cu un prosop
  • dupa, in fiecare adancitura am pus umplutura de carne
  • am asezat barcutele in tava de cuptor, pe o foaie de copt (optional, se pot unge marginile cu galbenus si adauga seminte), si le-am copt in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20-25′, caldura sus-jos

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.