Carne, pește sau fructe de mare

Ardei umpluți la cuptor

iulie 5, 2020

Astăzi vă propun ardei umpluți la cuptor. Ai mei au avut o umplutură din mai multe ingrediente și un mega succes.

Ingrediente:
  • 5 ardei medii (eu am făcut pentru toată familia, deci voi micșorați sau creșteți cantitatea)
  • 200 g carne de vită (eu am folosit o carne slabă, tocată în casă) – o puteți înlocui cu porc dacă doriți
  • 1 dovlecel mic mic
  • 1/2 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 250 ml suc de roșii (o cană normală)
  • o frunză de țelină
  • 3 ardei copți (eu am folosit ardei copți capia – pe ei îi aveam la congelator)
  • 3 linguri ulei (eu am folosit ulei de rapiță presat la rece)
  • piper boabe
  • 3 linguri orez basmati
  • 1 morcov mai mare
Cum am procedat:
  • Într-o tigaie antiaderentă mai mare, am pus ceapa tocată la cuțit, morcovul răzuit, o lingură de ulei și 4 linguri de apă – am gătit la foc mic aproximativ 5 minute
  • După 5 minute, am adăugat în tigaie carnea, 200 ml suc de roșii și frunza de țelină – am gătit la foc mic aproximativ 20 de minute, amestecând frecvent (la nevoie, mai adăugați apă)
  • Separat, am pus la fiert orezul într-o cantitate mare de apă (atenție, să îl spălați în multe ape înainte de a-l pune la fiert). Când a fost fiert, l-am strecurat și l-am clătit bine bine în apă rece.
  • După cele 20 de minute, am adăugat în tigaie orezul și dovlecelul răzuit și am mai gătit aproximativ 5 minute.
  • Am tăiat ardeii astfel încât să obțin un capac acolo unde aveau codița
  • Am curățat interiorul de semințe și nervuri
  • Am pus compoziția în ardei cu ajutorul unei linguri și i-am pus fiecăruia pălăriuța înapoi. I-am așezat frumos în tavă. Eu am folosit o tavă cu pereții mai înalți.
  • Cu ajutorul unui blender, am făcut un sos din ardeiul copt, sucul de roșii rămas (50 ml), uleiul rămas (2 linguri) și usturoiul.
  • Am turnat sosul obținut printre ardei și am pus în tavă boabele de piper (pe ele le veți arunca ulterior)
  • Se gătesc ardeii la cuptor timp de 60 de minute, sau până când ardeiul devine moale – eu am pus cuptorul pe 175 grade, cu ventilație, căldură sus-jos

*noi nu consumăm ardeii, numai compoziția și sosul, dar în funcție de preferințe, se poate consuma și ardeiul

*vă recomand să folosiți un ardei gras roșu – este mai dulce

*am consumat preparatul la prânz, cu pătrunjel verde deasupra

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.