Astăzi vă propun ardei umpluți la cuptor. Ai mei au avut o umplutură din mai multe ingrediente și un mega succes.
Ingrediente:
- 5 ardei medii (eu am făcut pentru toată familia, deci voi micșorați sau creșteți cantitatea)
- 200 g carne de vită (eu am folosit o carne slabă, tocată în casă) – o puteți înlocui cu porc dacă doriți
- 1 dovlecel mic mic
- 1/2 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 250 ml suc de roșii (o cană normală)
- o frunză de țelină
- 3 ardei copți (eu am folosit ardei copți capia – pe ei îi aveam la congelator)
- 3 linguri ulei (eu am folosit ulei de rapiță presat la rece)
- piper boabe
- 3 linguri orez basmati
- 1 morcov mai mare
Cum am procedat:
- Într-o tigaie antiaderentă mai mare, am pus ceapa tocată la cuțit, morcovul răzuit, o lingură de ulei și 4 linguri de apă – am gătit la foc mic aproximativ 5 minute
- După 5 minute, am adăugat în tigaie carnea, 200 ml suc de roșii și frunza de țelină – am gătit la foc mic aproximativ 20 de minute, amestecând frecvent (la nevoie, mai adăugați apă)
- Separat, am pus la fiert orezul într-o cantitate mare de apă (atenție, să îl spălați în multe ape înainte de a-l pune la fiert). Când a fost fiert, l-am strecurat și l-am clătit bine bine în apă rece.
- După cele 20 de minute, am adăugat în tigaie orezul și dovlecelul răzuit și am mai gătit aproximativ 5 minute.
- Am tăiat ardeii astfel încât să obțin un capac acolo unde aveau codița
- Am curățat interiorul de semințe și nervuri
- Am pus compoziția în ardei cu ajutorul unei linguri și i-am pus fiecăruia pălăriuța înapoi. I-am așezat frumos în tavă. Eu am folosit o tavă cu pereții mai înalți.
- Cu ajutorul unui blender, am făcut un sos din ardeiul copt, sucul de roșii rămas (50 ml), uleiul rămas (2 linguri) și usturoiul.
- Am turnat sosul obținut printre ardei și am pus în tavă boabele de piper (pe ele le veți arunca ulterior)
- Se gătesc ardeii la cuptor timp de 60 de minute, sau până când ardeiul devine moale – eu am pus cuptorul pe 175 grade, cu ventilație, căldură sus-jos
*noi nu consumăm ardeii, numai compoziția și sosul, dar în funcție de preferințe, se poate consuma și ardeiul
*vă recomand să folosiți un ardei gras roșu – este mai dulce
*am consumat preparatul la prânz, cu pătrunjel verde deasupra
No Comments