Astazi este despre o reteta de reciclare, caci, da…ne raman alimente de la pranz, de la cina sau de la mic dejun. Prefer sa nu le arunc, sa le reciclez, astfel pregatind o noua masa. Sa stiti, uneori mancarea reciclata iese mai buna decat originalul. Nu e cazul acum, dar se mai intampla. 😁
Acum, am reciclat un couscous cu legume (ceapa, usturoi, putin sos de rosii si dovlecel). L-am transformat in crochete care s-au mancat cu un sos de iaurt si mult patrunjel.
Ingrediente:
- 5 lg de couscous gatit
- vreo 15 fire de marar
- 1 galbenus
- 50 gr branza feta
- 1 – 2 lg pesmet (am folosit fara gluten), in fct de textura
- crusta: 3 lg fulgi de drojdie inactiva, 1 lg seminte de canepa, 1 lgita fulgi de usturoi
- sos: 150 gr iaurt (am folosit iaurt de la Laptaria cu Caimac), 1 lgita fulgi de usturoi, 1 lgita zeama de lamaie, un praf de chimen, 1 mana de patrunjel
Cum am procedat:
- am amestecat couscousul impreuna cu mararul tocat, galbenusul, branza maruntita, adaugand la final pesmetul, in functie de textura
- cu mainile usor umezite, am format crochetele, dupa care le-am trecut prin amestecul pentru crusta
- am copt crochetele timp de 25’ in cuptorul preincalzit la 180 gr
- intre timp, am pregatit sosul: intr-un chopper, am maruntit bine patrunjelul, am adaugat uleiul, zeama de lamaie, fulgii de usturoi si chimenul si am continuat sa mai pulsez de 2-3 ori; la final, am adaugat iaurtul si am omogenizat ingredientele; am lasat 30’ sosul la rece
- am servit frumusel crochetele cu sos si ne-am asezat la povestit dupa…😁
Pofta buna!
No Comments