Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Crochete din couscous cu legume

octombrie 17, 2020

Astazi este despre o reteta de reciclare, caci, da…ne raman alimente de la pranz, de la cina sau de la mic dejun. Prefer sa nu le arunc, sa le reciclez, astfel pregatind o noua masa. Sa stiti, uneori mancarea reciclata iese mai buna decat originalul. Nu e cazul acum, dar se mai intampla. 😁

Acum, am reciclat un couscous cu legume (ceapa, usturoi, putin sos de rosii si dovlecel). L-am transformat in crochete care s-au mancat cu un sos de iaurt si mult patrunjel.

Ingrediente:

  • 5 lg de couscous gatit
  • vreo 15 fire de marar
  • 1 galbenus
  • 50 gr branza feta
  • 1 – 2 lg pesmet (am folosit fara gluten), in fct de textura
  • crusta: 3 lg fulgi de drojdie inactiva, 1 lg seminte de canepa, 1 lgita fulgi de usturoi
  • sos: 150 gr iaurt (am folosit iaurt de la Laptaria cu Caimac), 1 lgita fulgi de usturoi, 1 lgita zeama de lamaie, un praf de chimen, 1 mana de patrunjel

Cum am procedat:

  • am amestecat couscousul impreuna cu mararul tocat, galbenusul, branza maruntita, adaugand la final pesmetul, in functie de textura
  • cu mainile usor umezite, am format crochetele, dupa care le-am trecut prin amestecul pentru crusta
  • am copt crochetele timp de 25’ in cuptorul preincalzit la 180 gr
  • intre timp, am pregatit sosul: intr-un chopper, am maruntit bine patrunjelul, am adaugat uleiul, zeama de lamaie, fulgii de usturoi si chimenul si am continuat sa mai pulsez de 2-3 ori; la final, am adaugat iaurtul si am omogenizat ingredientele; am lasat 30’ sosul la rece
  • am servit frumusel crochetele cu sos si ne-am asezat la povestit dupa…😁

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.