Pentru ca e bine sa ai mereu ceva pregatit pentru mic dejun, mai ales atunci cand ai un copil mai marisor care pleaca la scoala, parinti care pleaca la serviciu, zic, hai ca e bine sa pun de o pastrama. Din ce? Din curcan.
Ingrediente:
- 1 kg carne de curcan (am folosit pulpa de pui fara os)
- sfoara alimentara
- crusta: 2 lg ierburi, 2 lg ulei de masline, 1 lg seminte de canepa, 1 lg sirop de curmale, 2 lgite fulgi de usturoi, 2 lgite boia dulce, 4 lg pesmet (am folosit fara gluten)
Cum am procedat:
- am avut doua pulpe (puteti folosi piept de curcan) pe care le-am asezat astfel incat sa se suprapuna la unul dintre capete si le-am rulat, dupa care le-am legat (fedeles :p) cu sfoara pregatita pentru a-si pastra forma
- am pregatit crusta si am asezat-o pe o foaie de copt,
- am asezat bucata de carne si am trecut-o prin crusta astfel incat se se imbibe pe toate partile cu amestecul
- am infasurat carnea intr-o foaie de copt si am bagat-o la rece cca 3h
- dupa cele 3h, am impachetat carnea intr-o alta foaie de copt, fara sa o desfac din precedenta, si am copt rulada timp de 2h la 180 gr, fara ventilatie, caldura jos
- in ultimele 30′, am desfacut hartia si am lasat carnea sa se gateasca in continuare desfacuta
Puteti servi pastrama la mic dejun sau la pranz, alaturi de o salata, couscous, legume, etc.
Pofta buna!
No Comments