Ficateii ne plac, dar, fiind organe de filtrare si bogati in vitamina A, nu ii servim mai des de 2 ori pe luna. Bine, sunt si greu de gasit niste ficatei buni, BIO, din sursa sigura, chiar daca am vrea sa ii servim mai des. Dar asta e alta poveste.
Ingrediente:
- 2 tije de praz (partea alba)
- 4 catei de usturoi
- 2 lg ulei de rapita presat la rece
- 500gr ficat BIO
- 50 ml suc de mere
- 1 lgita cimbru
- 1 foaie de dafin
- 2 rosii mari rase
Cum am procedat:
- in putina apa si ulei, am inabusit prazul tocat fin si usturoiul ras
- dupa, am adaugat ficateii bine spalati, sucul de mere, cimbrul si foaia de dafin si am gatit cu capac pana cand ficateii se inmoaie
- am adaugat rosiile rase si am continuat sa gatesc pana cand sucul rosiilor scade, iar sosul se ingroasa
- am servit cu mamaliguta si patrunjel proaspat tocat
Pofta buna!
4 Comments
Buna ziua, si noi gasim foarte greu ficatei unde locuim. Intrebarea mea este ce tip ar fi cel mai indicat pentru copii ( aici nu se gaseste deloc ficatul de pasare). Multumesc mult pentru raspuns! Numai bine!
Buna, orice alt ficat BIO, curat.
Buna! Cu ce as putea inlocui sucul de mere?
Multumesc
Buna, se poate omite, e folosit pentru a mai indulci gustul aspru al ficatului.