Imi spune al meu sot ca ii e pofta de orez cu lapte ca la mama lui. Huh? Adica? Stii reteta? Ah, nu, dar bun mai era! Stai ca iti fac eu orez ca la mama fiicei tale, sa vezi tu bun! Si…orezul meu a iesit castigator! Au mancat amandoi fara sa ridice ochii din farfurie. 😁
Ingrediente:
- 180 gr orez
- 800 ml lapte integral
- 1/2 lgita vanilie pudra
- 1 lgita coaja se portocala BIO
- 2 galbenusuri
- 1 lg unt de caju
- cca 15 fire sofran (optional, pentru culoare)
- 3-4 lg miere BIO certificata (1 an+)
- scortisoara pentru servit
Cum am procedat:
- am spalat bine orezul si l-am dat intr-un clocot in multa apa, dupa care am scurs apa si l-am spalat din nou bine
- intre timp, am amestecat laptele cu sofranul si l-am lasat asa cateva minute pentru ca sofranul sa se hidrateze si sa dea culoare laptelui
- am pus orezul din nou pe foc impreuna cu laptele, la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand orezul se umfla si e fiert
- spre final, am adaugat galbenusurile batute si am mai gatit cca 10’, tot la foc mic, amestecand sa nu se lipeasca
- dupa ce am luat de pe foc, am adaugat untul de caju si mierea si am omogenizat, iar la servire, scortisoara dupa gust
- sotul a adaugat si o lingura sanatoasa de gem fara zahar
In varianta aplv, inlocuiti laptele cu unul vegetarian.
Pofta buna!

No Comments