Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Paste bolognese cu ciuperci

aprilie 23, 2021

Mara a vrut paste, asa ca voia ei s-a facut. Paste bolognese cu niste ciuperci ramase de la ardeii umpluti, putina linte, multe rosii. Fix de acolo, din Italia a fost 😛 , iar copilul mai mult decat multumit. A cerut a doua portie, lucru care m-a bucurat.

Ingrediente: (3 portii)

  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel usturoi ras
  • 1 morcov ras
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 250 gr ciuperci tocate
  • 250 gr rosii cubulete
  • 50 gr linte verde hidratata min 2h

Cum am procedat:

  • am inabusit ceapa, usturoiul si morcovul cateva minute ca sa se inmoaie, in cele 2 lg de ulei si un paharel de apa
  • am adaugat ciupercile si am gatit la foc mic pana cand a scazut apa lasata de ciuperci, amestecand din cand in cand
  • am adaugat rosiile cuburi si am gatit aprox. 5’, apoi am adaugat lintea si inca un paharel (100ml) de apa si am continuat sa gatesc inca vreo 20’, la foc mic, pana cand lintea a fost gatita si lichidul a scazut
  • am servit cu paste preparate conform instructiunilor de pe ambalaj (3 portii)

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Silvia iunie 2, 2021 at 2:30 pm

    Buna,
    Se poate înlocui lintea cu altceva?

    • Reply Sorina iunie 4, 2021 at 11:47 am

      Buna, se poate inlocui cu fasole neagra, rosie, naut, de ex. Sau doar ciuperci.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.