Copil bolnav, aveam mare nevoie de un pranz consistent pentru a putea lua medicamentele. In plus, aveam nevoie de o mancare care sa ii placa, sa merg la sigur. Si stiu ca ii plac mancarurile acestea tip tocanite, cu sos, iar couscousul e preferatul ei.
Ossobuco e un fel de tocanita, mancare cu sos de pe la noi, folosind o carne cu os, de obicei cu vita, dar merge excelent si cu carne de curcan.
Ingrediente:
- 4 bucati curcan cu os
- 2 morcovi
- 2 catei mari de usturoi
- 2 tije de praz (partea alba)
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- 4 rosii mari rase
- 2 frunze de dafin
- 100 ml suc de mere
- 100 gr couscous
- 1 lgita turmeric
- 5-6 frunze de menta
- o mana de menta
- 30 gr ulei de masline
- 300 gr supa de pui (sau apa)
Cum am procedat:
- am pus in tigaie prazul felii, usturoiul tocat, morcovii felii si bucatile de carne si am inabusit totul in apa si cele 2 lg de ulei, cu capac
- dupa, am adaugat rosiile rase, sucul de mere si frunzele de dafin si am
- introdus vasul de gatit la cuptor la 150 gr, timp de 2h, cu capac
- intre timp, am pregatit couscousul pe care l-am pus la fiert in supa de pui impreuna cu stafidele, cateva minute, pana cand se umfla couscousul
- la final, am adaugat turmericul, uleiul si menta tocata
- am servit ossobuco alaturi de couscous
Reteta este pentru 2 adulti mai infometati si copilas de 3 ani+, dar merge la orice varsta.
Pofta buna!
No Comments