Carne, pește sau fructe de mare

Ossobuco din curcan

octombrie 11, 2020

Copil bolnav, aveam mare nevoie de un pranz consistent pentru a putea lua medicamentele. In plus, aveam nevoie de o mancare care sa ii placa, sa merg la sigur. Si stiu ca ii plac mancarurile acestea tip tocanite, cu sos, iar couscousul e preferatul ei.

Ossobuco e un fel de tocanita, mancare cu sos de pe la noi, folosind o carne cu os, de obicei cu vita, dar merge excelent si cu carne de curcan.

Ingrediente:

  • 4 bucati curcan cu os
  • 2 morcovi
  • 2 catei mari de usturoi
  • 2 tije de praz (partea alba)
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 4 rosii mari rase
  • 2 frunze de dafin
  • 100 ml suc de mere
  • 100 gr couscous
  • 1 lgita turmeric
  • 5-6 frunze de menta
  • o mana de menta
  • 30 gr ulei de masline
  • 300 gr supa de pui (sau apa)

Cum am procedat:

  • am pus in tigaie prazul felii, usturoiul tocat, morcovii felii si bucatile de carne si am inabusit totul in apa si cele 2 lg de ulei, cu capac
  • dupa, am adaugat rosiile rase, sucul de mere si frunzele de dafin si am
  • introdus vasul de gatit la cuptor la 150 gr, timp de 2h, cu capac
  • intre timp, am pregatit couscousul pe care l-am pus la fiert in supa de pui impreuna cu stafidele, cateva minute, pana cand se umfla couscousul
  • la final, am adaugat turmericul, uleiul si menta tocata
  • am servit ossobuco alaturi de couscous

Reteta este pentru 2 adulti mai infometati si copilas de 3 ani+, dar merge la orice varsta.
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.