Carne, pește sau fructe de mare

Curry de struț cu orez

martie 26, 2021

O mancarica pe gustul tuturor din casa, mai putin a nazdravanului, care nici sa nu vada bucati de carne mai mari de 1cm, diametru!😄 Bobo insa, a fost incantat si si-a lins mustacioarele cu placere! De restul, nici nu va mai scriu!

Ingrediente:

  • 200 gr orez salbatic (care se va gati separat, prin fierbere)
  • un cubulet de unt animal. Putem apela si la varianta de unt vegetal (Rawckers) sau la 2 lg de ulei de masline presat la rece – in caz de aplv sau de valorificare maxima a fierului din carnita. Ii putem insa inlesni absorbtia cu o sursa de vitamina C (patrunjel).
  • o caserola de 300 gr cuburi de strut – de la Ograda cu struti
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi mici
  • 1/2 ardei gras
  • 1 catel usturoi
  • 2-3 lg mazare verde
  • un praf sare (2+)
  • o lingurita curry dulce
  • 50 ml lapte de cocos gras
  • apa fierbinte (lasata in permanenta langa wok-ul in care gatim carnita)
  • patrunjel proaspat – pentru servire

Cum am procedat:

  • am inceput cu fierberea orezului. L-am spalat bine intr-o strecuratoare, sub un jet de apa, apoi l-am pus la fiert. Dupa fierberea completa a acestuia, l-am clatit din nou si l-am lasat “la asteptat” carnita in strecuratoare. De ce il prepar astfel? Aruncati un ochi aici.
  • am inabusit ceapa si usturoiul intr-un wok, pret de cateva minute (intr-o lg de ulei si 2-3 lg apa). Langa wok am pastrat in permanenta o craticioara cu apa fierbinte, din care adaug la nevoie in wok (la nevoie, adica cand se evapora apa, pentru a evita “prajirea” cepei). Dupa ce s-a inmuiat putin ceapa, am adaugat carnita si un polonic cu apa fierbinte. Am pus capacul si lasat carnea sa se gateasca la foc mic. Din cand in cand, am mai adaugat apa fierbinte peste carnita, astfel incat aceasta sa se gateasca inabusit si sanatos. Dupa aproximativ 25’, am adaugat restul legumelor, laptele de cocos, curry -ul dulce si am continuat prepararea termica inca ~15-20’. La sfarsit, am asezonat cu un praf de sare (2+) si am pus o mana de patrunjel proaspat.
  • odata preparat curry-ul, am finalizat si orezul. Am incalzit intr-o tigaie un cubulet de unt si am adaugat orezul. Am pastrat orezul pe foc 2’. Puteti inlocui untul cu un ulei presat la rece. L-am servit impreuna cu curry-ul! Bun-bun!

Sa avem copilasi sanatosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.