Carne, pește sau fructe de mare

Creveți cu unt și dovlecel

octombrie 8, 2020

Nu o facem des, dar uneori creveții și restul fructelor de mare își găsesc drumul spre farfuriile noastre. Așadar, astăzi a fost rândul lor și am servit creveți cu unt și dovlecel.

Ingrediente:
  • 200 grame creveți
  • 15 g unt
  • busuioc uscat
  • piper boabe
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă albă mică
  • 100 ml supă de legume/apă
Cum am procedat:
  • am pus într-o tigaie ceapa tăiată solzișori, creveții prefierți, busuiocul și piperul boabe. Le-am lăsat singurele pentru 2 minute și ulterior am adăugat supa de legume. Am lăsat la gătit, la foc mic pentru 15-20 de minute
  • când creveții au fost gătiți, am îndepărtat piperul, am stins focul și am adăugat untul
  • în paralel am gătit dovlecelul la abur (eu i-am păstrat și coaja, iar înainte de gătire l-am ținut în apă cu bicarbonat de sodiu pentru 2 ore)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.