Nu o facem des, dar uneori creveții și restul fructelor de mare își găsesc drumul spre farfuriile noastre. Așadar, astăzi a fost rândul lor și am servit creveți cu unt și dovlecel.
Ingrediente:
- 200 grame creveți
- 15 g unt
- busuioc uscat
- piper boabe
- 1 dovlecel
- 1 ceapă albă mică
- 100 ml supă de legume/apă
Cum am procedat:
- am pus într-o tigaie ceapa tăiată solzișori, creveții prefierți, busuiocul și piperul boabe. Le-am lăsat singurele pentru 2 minute și ulterior am adăugat supa de legume. Am lăsat la gătit, la foc mic pentru 15-20 de minute
- când creveții au fost gătiți, am îndepărtat piperul, am stins focul și am adăugat untul
- în paralel am gătit dovlecelul la abur (eu i-am păstrat și coaja, iar înainte de gătire l-am ținut în apă cu bicarbonat de sodiu pentru 2 ore)
No Comments