Dulcegării

Mușuroi de cârtiță

martie 20, 2020

Reteta aceasta de aluat am incercat-o in mai multe feluri, de cele mai multe ori ca briose. Astazi, tot stand in casa, m-am gandit sa ii dau forma musuroiului de cartita, o prajitura pe cat de aspectuoasa, pe atat de gustoasa.

E o prajitura rapida, ingrediente pe care le puteti usor inlocui si care a fost apreciata de cei dragi mie.

Ingrediente:

Blat:

  • 4 oua
  • 3 curmale piure
  • 4 linguri ulei de cocos preset la rece (alt ulei de calitate)
  • 3 linguri pline pudra de roscove
  • 2 linguri pline faina tip 650
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 250 gr smantana grasa 33%
  • 1 banana mare
  • 1 lingura unt de caju (sau alt unt de nuci/oleaginoase)

Cum am procedat:

  • prima data, am preincalzit cuptorul la 180 grade
  • am mixat ouale pana cand si-au triplat volumul si au devenit asemenea unei crème pufoase
  • am adaugat restul ingredientelor pentru blat si am omogenizat cu o spatula
  • am turnat compozitia intr-un vas de copt rotund (15 cm diametru) si am copt blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30′
  • in acest timp, am introdus paletele mixerului in congelator pentru a ne usura procesul de pregatire al cremei din smantana; smantana trebuie sa fie si ea foarte rece
  • dupa coacere, am lasat blatul sa se raceasca si am pregatit crema mixand smantana pana cand am obtinut frisca
  • am amestecat si omogenizat frisca impreuna cu untul de migdale
  • apoi, am purces la aranjarea prajiturii astfel: am scobit mijlocul blatului, cu grija, pastrand intact fundul si peretii sai; blatul decupat l-am maruntit cu ajutorul unui chopper si lasat deoparte; am asezat in interior banana taiata felii, deasupra am turnat crema, iar apoi am asezat asemenea unui musuroi blatul maruntit


Pofta buna!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply SMOLENIK Georgiana martie 21, 2020 at 6:09 am

    Buna,
    Pot sa pun smantana de la laptaria cu caimac?
    Tu ce smantana folosesti?
    Pot sa ii dau oare lui bebe 11++?
    Multumesc

    • Reply Sorina martie 26, 2020 at 6:15 am

      Buna, da, poti, daca e fara caraghenan. Eu folosesc una de la Biog, dar nu locuiesc in Romania.

  • Reply Raluca noiembrie 18, 2020 at 6:21 am

    Buna,

    Smantana trebuie sa fie pentru frisca? sau smantana clasica. Intreb intrucat am sesizat crema de smantana si nu frisca in descrierea procesului.

    Multumesc,
    Raluca

    • Reply Sorina noiembrie 19, 2020 at 4:51 am

      Smantana grasa, minim 30% grasime.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.