Reteta aceasta de aluat am incercat-o in mai multe feluri, de cele mai multe ori ca briose. Astazi, tot stand in casa, m-am gandit sa ii dau forma musuroiului de cartita, o prajitura pe cat de aspectuoasa, pe atat de gustoasa.
E o prajitura rapida, ingrediente pe care le puteti usor inlocui si care a fost apreciata de cei dragi mie.
Ingrediente:
Blat:
- 4 oua
- 3 curmale piure
- 4 linguri ulei de cocos preset la rece (alt ulei de calitate)
- 3 linguri pline pudra de roscove
- 2 linguri pline faina tip 650
- 1 lingurita praf de copt
Crema:
- 250 gr smantana grasa 33%
- 1 banana mare
- 1 lingura unt de caju (sau alt unt de nuci/oleaginoase)
Cum am procedat:
- prima data, am preincalzit cuptorul la 180 grade
- am mixat ouale pana cand si-au triplat volumul si au devenit asemenea unei crème pufoase
- am adaugat restul ingredientelor pentru blat si am omogenizat cu o spatula
- am turnat compozitia intr-un vas de copt rotund (15 cm diametru) si am copt blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30′
- in acest timp, am introdus paletele mixerului in congelator pentru a ne usura procesul de pregatire al cremei din smantana; smantana trebuie sa fie si ea foarte rece
- dupa coacere, am lasat blatul sa se raceasca si am pregatit crema mixand smantana pana cand am obtinut frisca
- am amestecat si omogenizat frisca impreuna cu untul de migdale
- apoi, am purces la aranjarea prajiturii astfel: am scobit mijlocul blatului, cu grija, pastrand intact fundul si peretii sai; blatul decupat l-am maruntit cu ajutorul unui chopper si lasat deoparte; am asezat in interior banana taiata felii, deasupra am turnat crema, iar apoi am asezat asemenea unui musuroi blatul maruntit
Pofta buna!
4 Comments
Buna,
Pot sa pun smantana de la laptaria cu caimac?
Tu ce smantana folosesti?
Pot sa ii dau oare lui bebe 11++?
Multumesc
Buna, da, poti, daca e fara caraghenan. Eu folosesc una de la Biog, dar nu locuiesc in Romania.
Buna,
Smantana trebuie sa fie pentru frisca? sau smantana clasica. Intreb intrucat am sesizat crema de smantana si nu frisca in descrierea procesului.
Multumesc,
Raluca
Smantana grasa, minim 30% grasime.