Niste lipii “fara”! Fara lactate, fara oua, fara una, fara alta! Dar atat de gustoase! Partea draguta este ca puteti sa le faceti cu ce va place! Eu le-am facut cu pesto din busuioc si spanac! Merg foarte bine si cu cozi de ceapa si crema de brawnza cu verdeturi! Sau cu rosii uscate si putin ulei de masline presat la rece! Sau cu un pesto de leurda! Mniooom!
Ingrediente:
- 310 gr faina 550
- 200 apa calda
- 2 lg ulei masline presat la rece
- un praf de sare (2+)
”Umplutura”: pesto de busuioc si niste spanac oparit si scuts bine
Cum am procedat:
- am facut un aluat moale si elastic din ingredientele de mai sus. Am framantat aluatul cu mana, 2-3’. Apoi l-am acoperit si l-am lasat la odihnit pentru aproximativ 20’
- dupa cele 20’, am impartit aluatul in 5 bile de marimea unor nuci mai maricele. Am intins fiecare bucata de aluat, am mangaiat-o cu pesto, am pus cateva bucatele de spanac si am rulat. Apoi, am strans bucata de aluat, rulata, intr-un melc. Ulterior, cu ajutorul unui sucitor, am intins fiecare melc sub forma unui cerc. Am copt cercurile intr-o tigaie antiaderenta, 3-4’ pe fiecare parte
- le-am servit cu sos de rosii facut in casa. In functie de “umplutura” folosita, puteti apelala diverse sosuri, de la banalul mujdei, la iaurt sau diverse sosuri care de care mai fistichii si colorate
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
No Comments