Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Rotițe “cociolătoase” cu topping de zmeură

iunie 25, 2019

Cum am primit zmeura de la o persoana tare draga mie (Olivia❤️), preparatele care o contin incep sa curga!😃 Cu siguranta ca, cel mai mult este papata ca atare, fiind prezenta din cap pana-picioare, mai ales la mai micii casei❤️❤️! Insa, cum avem suficienta, musai sa o invitam si in preparate!

Ingrediente:

Baza:

  • 50 gr fulgi de orz//fulgi de ovaz fara gluten (in caz de intoleranta la gluten)
  • 20 gr fulgi de cocos
  • 50 ml lapte vegetal
  • 1 lingurita carob
  • 2 lingurite unt de arahide/caju
  • 70 gr banana (1/2 banana mare)

Topping:

  • 100 gr zmeura
  • o lingurita faina coocos
  • optional: 1/2 lingurita chia rasnita

Cum am procedat:

  • am inceput cu “topping-ul” de zmeura, intrucat daca alegeti sa folositi si chia, aceasta are nevoie de cateva minute sa se hidrateze. Asadar, zdrobim zmeura cu ajutorul unei furculite si o amestecam cu chia. Lasam amestecul asa, deocamdata.
  • am trecut la pregatirea “cociolatei”, pentru ca dupa cum bine ca amintiti (sau nu:))), cele 3 ingrediente nu sunt altceva decat partile componente ale cociolatei. Incalzim laptele impreuna cu carobul si cu untul, atat ca sa se omogenizeze compozitia.
  • adaugam cociolata peste amestecul de fulgi. Calda fiind, va inmuia frumos fulgii. La sfarsit, punem si banana pasata cu furculita.
  • compozitia astfel obtinuta o distribuim in 6 forme de briose. Daca va amintiti, sunt fan Tupperware, asa ca formele de briose Tupper sunt prezente si in aceasta reteta. Fiind din silicon (BPA free), rotitele pot fi scoase cu usurinta din forma, intregi chiar😃. Tasam bine compozitia de fulgi cu ajutorul unei linguri, straduindu-ne pe cat posibil sa avem aproximativ aceeasi cantitate in fiecare forma (strict pentru placerea vizuala😊).
  • revenind la zmeurica amestecata cu chia, este momentul sa adaugam faina de cocos. Aceasta are o putere mare de absorbtie a lichidului, ceea ce nu poate decat sa ne bucure, in aceasta situatie: “topping-ul” din zmeura va ramane ferm deasupra rotitelor
  • asezam cate o lingura din compozitia cu zmeura deasupra fiecarei rotite, niveland frumos
  • introducem rotitele in cuptorul preincalzit la 180*/10’. Atat:)

📌 In caz ca sunteti fani batoane din cereale mai puteti incerca batoanele cu fulgi de ovaz, chia si coacaze – reteta aici

Quinoa poate fi si ea vedeta in batoane, alaturi de untul de arahide si banana – reteta aici

Hai, sa fim sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.