Mititica mea nu e fan carne, din nou. Aceeasi poveste again and again. In fine, am decis, dupa o discutie cu Roxi a noastra, sa ii dau pace si sa insist pe alimentele bogate in proteina care ii plac. Asa ca…mancarica de naut cu dovleac si ou.
Cum la noi, oul e oferit destul de des, incerc pe cat posibil sa ii ofer mai mult albus decat galbenus, dar intr-o alimentatie diversificata, acesta se poate oferi intreg, bineinteles.
Ingrediente:
- 1 borcan de naut prefiert (eu am folosit din DM, doar naut, apa si sare; pentru cei mici, hidratat peste noapte si fiert)
- 1 ceapa esalot
- 1/2 ardei gras
- 2 buchetele brocoli
- 100 gr dovleac cuburi
- 2 lg bulion fara sare
- 1 vf lgita praf de cumin
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- pentru servit: 1 ou, fulgi de drojdie inactiva, seminte de canepa
Cum am procedat:
- am inabusit ceapa si ardeiul tocate in ulei si putina apa
- am adaugat brocoli maruntit, cuburile de dovleac, nautul bine spalat si cuminul si am acoperit cu apa
- am lasat totul sa fiarba la foc mic pana cand dovleacul e moale, dupa care am adaugat sucul de rosii si am mai lasat pe foc ca sa scada lichidul
- am servit cu ou, fulgi de drojdie inactiva si seminte de canepa pentru un boom de proteina
Pofta buna!
No Comments