Carne, pește sau fructe de mare

Crochete din peste

octombrie 8, 2020

Crochetele acestea se mananca usor, manutele mici si dragalase le pot apuca fara probleme, iar pe deasupra tare gustoase. Pentru ca fetita mea nu e cel mai infocat fan al carnii, ma bucur ca a inceput a manca bine peste, asa ca, le pregatim cat de des putem. Si am mai reciclat si niste legume ramase de la cina.

Ingrediente:

  • 200 g cartofi fierti
  • 200 gr morcovi fierti
  • 250 gr peste gatit (am folosit salau)
  • 1 lgita de ceapa deshidratata
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 lg patrunjel tocat
  • 2 oua
  • 60 gr fulgi de drojdie inactive
  • pentru servire: 50 gr iaurt cocos, 1 lgita fulgi de ceapa deshidratata

Cum am procedat:

  • am pasat grosier morcovii si cartofii, iar pestele l-am tocat marunt cu ajutorul unui cutit
  • intr-un bol, am amestecat legumele, pestele, 1 ou, patrunjelul, zeama de lamaie, ceapa deshidratata
  • cu mainile usor umede, am format crochetele pe care le-am lasat la rece timp de 15’ pentru a se intari putin (congelator)
  • dupa, am batut cel de-al doilea ou, iar fulgii i-am asezat pe o farfurie.
  • am trecut crochetele prin ou, apoi prin fulgi
  • am copt crochetele in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-23’, pana cand devin aurii
  • am intors si pe cealalta parte si copt inca 2-3’
  • fetita a servit cu un sos din iaurt (am folosit iaurt de cocos de la Harvest Moon) amestecat cu fulgi de ceapa

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.