Crochetele acestea se mananca usor, manutele mici si dragalase le pot apuca fara probleme, iar pe deasupra tare gustoase. Pentru ca fetita mea nu e cel mai infocat fan al carnii, ma bucur ca a inceput a manca bine peste, asa ca, le pregatim cat de des putem. Si am mai reciclat si niste legume ramase de la cina.
Ingrediente:
- 200 g cartofi fierti
- 200 gr morcovi fierti
- 250 gr peste gatit (am folosit salau)
- 1 lgita de ceapa deshidratata
- 2 lg zeama de lamaie
- 1 lg patrunjel tocat
- 2 oua
- 60 gr fulgi de drojdie inactive
- pentru servire: 50 gr iaurt cocos, 1 lgita fulgi de ceapa deshidratata
Cum am procedat:
- am pasat grosier morcovii si cartofii, iar pestele l-am tocat marunt cu ajutorul unui cutit
- intr-un bol, am amestecat legumele, pestele, 1 ou, patrunjelul, zeama de lamaie, ceapa deshidratata
- cu mainile usor umede, am format crochetele pe care le-am lasat la rece timp de 15’ pentru a se intari putin (congelator)
- dupa, am batut cel de-al doilea ou, iar fulgii i-am asezat pe o farfurie.
- am trecut crochetele prin ou, apoi prin fulgi
- am copt crochetele in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-23’, pana cand devin aurii
- am intors si pe cealalta parte si copt inca 2-3’
- fetita a servit cu un sos din iaurt (am folosit iaurt de cocos de la Harvest Moon) amestecat cu fulgi de ceapa
Pofta buna!
No Comments