Patiserie

Covrigei cu chimen si parmezan

octombrie 8, 2020

Cand ai dimineata libera si nu stii cum e sa stai…e grava situatia cand uiti cum e sa stai si sa nu faci nimic 🙂 In fine, dimineata libera, curatenie, o masina de rufe, mancare…siiii, s-a gatat dimineata! Dar covrigeii acestia tot se cereau pregatiti, ghiozdanelul fetitei a ramas cam gol…asa ca, mami, taci si faci! :p

Ingrediente:

  • 200gr faina tip 650 + extra pentru infainat mainile si blatul de lucru
  • 50gr faina migdale (sau 650)
  • 15gr drojdie proaspata
  • 1/3 lgita miere (1a+)
  • 125 ml lapte integral caldut
  • 1 galbenus
  • 120 gr unt gras rece, de la frigider
  • 1 lgita sanatoasa de seminte de chimen
  • pentru topping: cateva linguri de lapte, seminte de canepa si parmezan ras

Cum am procedat:

  • prima data am pus drojdia in lapte cu mierea si putina faina si am lasat-o sa se desfaca si sa isi dubleze volumul
  • intr-un alt vas, am pus restul ingredientelor, apoi am turnat si laptele cu drojdia si am framantat aluatul; e un aluat moale, elastic, usor de modelat
  • am lasat la dospit cam 30-45′ la temperatura camerei, dupa care, pe blatul bine infainat, am intins o foaie grosuta, de cca 1.5 cm
  • cu forma, am decupat covrigeii si i-am asezat in tava, pe o foaie de copt
  • am uns covrigeii cu laptele amestecat cu parmezanul si am adaugat si semintele de canepa
  • am copt covrigeii la 180 grade, aprox 20-25′ sau pana cand devin aurii deasupra

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.