E frig afara si plouaaaa, ce mai ploua! Aveam nevoie de o ciorbita acrisoara, fierbinte, care sa ne incalzeasca sufletele zgribulite si plouate. Asa ca, mama, always mama, a pus repede de o ciorbita de rosii cu taitei…ah, dar de unde taitei?! Cineva a uitat sa cumpere, nu spun cine 🙂 asa ca, ciorbita s-a dat peste cap si si-a transformat taiteii in galuste.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- 1 bucatica de telina
- 1 bucatica de pastarnac
- 6 rosii mari si gustoase fara coaja, taiate cuburi
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- galuste: 2 oua potrivite (cantarite cu coaja, cca 100 gr), 100 gr gris din grau dur, 2 lg ulei de masline presat la rece
- pentru servit: leustean, iaurt, seminte de canepa
Cum am procedat:
- am tocat toate legumele cu un chopper si le-am inabusit in ulei si apa
- dupa ce s-au inmuiat nitel, am adaugat rosiile taiate cuburi si cca 4l apa
- am gatit supa aprox. 20-25′ ca sa fie gatite toate legume, dupa care am pregatit galustele
- am mixat ouale pana cand si-au triplat volumul si au devenit cremoase si pufoase
- am adaugat uleiul si am continuat sa mixez, dupa carem, grisul in ploaie
- am lasat 2-3′ sa se odihneasca aluatul, apoi, cu lingura umezita in supa, am luat cate putin aluat de gris si l-am lasat usor sa se scurga in ciorba (atentie, ciorba sa nu clocoteasca, focul dat la minim)
- am acoperit cu un capac si am mai gatit 10′, dupa care am lasat cu capacul acoperit ca sa se fragezeasca galuscutele
- am servit cu iaurt, leustean si seminte de canepa
Pofta buna!
No Comments