Miss Brânzică, Mr Lăptic

Papanasi “sarati”

octombrie 7, 2020

Stiati ca papanasii pot fi si “sarati, nu doar dulci? Ei, bine, eu nu stiam, dar am aflat intamplator si nu imi pare rau decat ca nu i-am descoperit mai demult. Sunt geniali! Si merg la mic dejun sau la cina cu mare succes. Va spun din proprie experienta. 😁

Ingrediente:

  • 200 gr branza de vaci uscata (nu cu zer sau cremoasa)
  • 180 gr branza feta
  • 2 oua mici
  • 150-160 gr faina tip 650 (+extra pentru infainat papanasii)
  • 5-6 cozi de ceapa verde
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lgita praf de copt BIO

Cum am procedat:

  • intr-un bol am amestecat branzeturile cu ouale, am adaugat cozile de ceapa tocate, boiaua
  • am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat
  • cu mainile infainate, am format bile pe care le-am aplatizat si trecut prin faina
  • am copt papanasii intr-o tigaie antiaderenta bine incinsa, cu capac, pe ambele parti, la foc mediu
  • i-am servit cu iaurt, patrunjel tocat si un pesto din masline kalamata desarate

Daca va raman, desi noua nu ne-au ramas 😁, se pot incalzi.
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.