Stiati ca papanasii pot fi si “sarati, nu doar dulci? Ei, bine, eu nu stiam, dar am aflat intamplator si nu imi pare rau decat ca nu i-am descoperit mai demult. Sunt geniali! Si merg la mic dejun sau la cina cu mare succes. Va spun din proprie experienta. 😁
Ingrediente:
- 200 gr branza de vaci uscata (nu cu zer sau cremoasa)
- 180 gr branza feta
- 2 oua mici
- 150-160 gr faina tip 650 (+extra pentru infainat papanasii)
- 5-6 cozi de ceapa verde
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lgita praf de copt BIO
Cum am procedat:
- intr-un bol am amestecat branzeturile cu ouale, am adaugat cozile de ceapa tocate, boiaua
- am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat
- cu mainile infainate, am format bile pe care le-am aplatizat si trecut prin faina
- am copt papanasii intr-o tigaie antiaderenta bine incinsa, cu capac, pe ambele parti, la foc mediu
- i-am servit cu iaurt, patrunjel tocat si un pesto din masline kalamata desarate
Daca va raman, desi noua nu ne-au ramas 😁, se pot incalzi.
Pofta buna!
No Comments