Miss Brânzică, Mr Lăptic

Cheesecake cu gem

septembrie 23, 2022

In weekend, dupa revenirea din concediu, brusc, a venit o pofta de cheesecake. Cheesecake-ul e unul dintre preparatele care se face destul de usor, chiar daca timpul in care astepti sa gusti bunatatea e mai lung. Cu gem de mure, combinatia a fost excelenta.

Ingrediente:

Blat

  • 50 gr miere bio certificata (1an+)
  • 50 gr unt topit
  • 100 gr fulgi 
  • 50 gr nuci

Strat de branza

  • 400 gr mascarpone
  • 2 lg xylit (3a+)
  • 3 oua
  • Vanilie

Topping

  • 4-5 lg gem fara zahar (aici, de mure)

Cum am procedat:

  • am maruntit nucile si fulgii cu un chopper
  • am topit untul impreuna cu mierea pe baie de aburi si am amestecat impreuna cu nucile si fulgii
  • am asezat blatul in forma (15x15cm) tapetata cu foaie de copt si am nivelat/batut cu fundul unui pahar
  • am copt blatul 8’ in cuptorul preincalzit la 170 gr
  • intre timp, am pregatit compozitia de branza: am amestecat mascarponele cu ouale, putina vanilie si xylitul
  • am rasturnat lichidul peste blat si adaugat deasupra, din loc in loc, gem, dupa care am trecut cu o furculita prin el
  • am copt timp de 50’ si am portionat dupa racirea completa

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.