In weekend, dupa revenirea din concediu, brusc, a venit o pofta de cheesecake. Cheesecake-ul e unul dintre preparatele care se face destul de usor, chiar daca timpul in care astepti sa gusti bunatatea e mai lung. Cu gem de mure, combinatia a fost excelenta.
Ingrediente:
Blat
- 50 gr miere bio certificata (1an+)
- 50 gr unt topit
- 100 gr fulgi
- 50 gr nuci
Strat de branza
- 400 gr mascarpone
- 2 lg xylit (3a+)
- 3 oua
- Vanilie
Topping
- 4-5 lg gem fara zahar (aici, de mure)
Cum am procedat:
- am maruntit nucile si fulgii cu un chopper
- am topit untul impreuna cu mierea pe baie de aburi si am amestecat impreuna cu nucile si fulgii
- am asezat blatul in forma (15x15cm) tapetata cu foaie de copt si am nivelat/batut cu fundul unui pahar
- am copt blatul 8’ in cuptorul preincalzit la 170 gr
- intre timp, am pregatit compozitia de branza: am amestecat mascarponele cu ouale, putina vanilie si xylitul
- am rasturnat lichidul peste blat si adaugat deasupra, din loc in loc, gem, dupa care am trecut cu o furculita prin el
- am copt timp de 50’ si am portionat dupa racirea completa
Pofta buna!
No Comments