Legume și leguminoase Supe și ciorbe

Supa crema din cartofi dulci cu praz

octombrie 2, 2020

Revin cu drag, iar si iar la supele crema care imi sunt apropiate sufletului. Se fac usor, rapid, sunt salvarea mea la cinele rapide. In plus, le faci cu ce ai, de buna, iese buna.

Ingrediente:

  • 2 cartofi dulci micuti (cam cat pumnul)
  • 1 ceapa mare
  • 1 bucata de praz (partea alba)
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 catel usturoi
  • 200 ml lapte
  • 2 lg sanatoase de smantana dolofana de la Laptaria cu Caimac
  • 1/2 lgita chimen pudra
  • 1 lg ulei de masline presat la rece
  • pentru servit: paste alfabet (optional), iaurt, seminte de canepa, patrunjel proaspat tocat

Cum am procedat:

  • am spalat, curatat si taiat toate legumele cubulete, dupa care le-am pus la fiert, foc mic, in apa cat sa le acopere, pana cand s-au inmuiat
  • am scurs apa, am adaugat laptele (se adauga in fct de preferinta pentru cat de lichida se doreste supa), uleiul, chimenul si usturoiul si am pasat direct in oala in care au fiert
  • am pus supa din nou pe foc si am dat intr-un clocot
  • am adaugat smantana si am omogenizat
  • au iesit doua portii pe care le-am savurat cu paste alfabet, fierte conform instructiunilor, seminte de canepa, 2 lg de iaurt si patrunjel proaspat tocat

*pentru varianta fara gluten, puteti omite pastele / folosi cereale sau paste fara gluten

*pentru varianta aplv, puteti folosi lapte si smantana vegane

*in caz de alergii la seminte/nuci, omiteti semintele

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.