In ultimul timp suntem doar pe ”fast-food”, dar incerc sa fie nu doar rapid, usor, ci si sanatos. Copilul nu are nicio vina ca noi, adultii, suntem mereu pe fuga, la lucru, acasa…sanatosi sa fim!
E o omleta, dar cum nu doar romanii au omleta, fiecare natie a incercat sa ii dea o aroma specifica. Aceasta e inspirata dupa El menemen, o omleta turceasca, plina de savoare, culoare si gust.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 3 catei usturoi (sau dupa gust)
- 5 rosii mari
- 1 ardei gras copt (am avut congelat, se poate omite)
- cca 100 gr naut fiert (am avut la borcan BIO)
- 5 oua (2 adulti + 1 copil)
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- patrunjel proaspat tocat
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si usturoiul si le-am inabusit in putina apa si uleiul de masline
- odata ceapa inmuiata, am adaugat rosiile si ardeiul tocate cubulete si nautul bine spalat si am gatit pana cand lichidul lasat de rosii scade
- am spart ouale in tigaie si le-am amestecat impreuna cu sosul din tigaie, dar nu foarte tare, doar cat sa sparg galbenusurile si sa le amestec in tigaie
- am gatit pana cand oul mi s-a parut suficient gatit pentru a nu prezenta riscurile asociate oului negatit suficient
- am servit cu patrunjel proaspat tocat si painica
Pofta buna!
No Comments