Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Banana-cozonac

aprilie 18, 2021

Pe Ileana o stie tot mybabyfood-ul, de la mic la mare. E frumoasa, mamica de fetita minunata si e prietena cu Melisa. Deci, ati inteles ideea, pasionata de mancare vegana, sanatoasa si devreme acasa. Si pentru ca la fiecare reteta ne lasa fara grai, am invitat-o alaturi de noi, a acceptat si nu putem decat sa ii multumim. Astazi, ne incanta cu un cozonac vegan din care speram sa gustam curand.

Ingrediente blat:

  • 40gr unt vegan ( sau ulei presat la rece 35ml, sau alt tip de unt )
  • 1 banana medie( circa 110gr) pasata
  • 1 varf cutit drojdie proaspata dizolvata in 30ml apa calduta
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 varf de cutit pudra de vanilie
  • Coaja de la o portocala bio
  • 1 cana de apa calduta (200ml)
  • Faina alba tip 650 cat cuprinde ca la paine (eu am folosit amestec de Spelta alba  tip 630 si Integrala de grau )

Ingrediente umplutura:

  • 3 linguri unt de arahide blenduit bine cu 1 curmala medjloul ,50ml apa si 1 varf de cutit amestec de condimente pentru turta dulce
  • 2 linguri pudra de carob
  • 4 linguri de stafide si merisoare hidratate minim 2h.

Cum am procedat :

  • Am omogenizat bine tot , si framantat 2-3 minute , dupa care am lasat la dospit circa 2 ore ( si mai bine daca lasat peste noapte la dospit in frigider )
  • Am impartit aluatul in doua , unul are umplutura din unt de arahide cu aroma de turta dulce ( am folosit acel mix de condiment pentru turta dulce )  si celalat are pudra de carob , stafide si merisoare .

Am impletit cele doua rulade ,dupa care am pus in forma de chec si am copt la 170grade cu ventilatie timp de 50’ de minute sau pana trece testul scobitorii

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.