Odata cu venirea primaverii, au aparut si o gramada de frunze pe tarabele pietelor volante. Imi da o senzatie super placuta sa le vad insiruite, imbiind la atingere si facandu-se dorite de cei ce le privesc. Mai ales ca instant imi vin in minte si feluri de mancare in care le-as putea integra cu usurinta. Astazi este despre leurda.
Am o punga de hribi congelati si ar merge tare bine alaturi de leurda. Insa parca as vrea un pateu, care sa ne mai scoata din impas macar in doua dimineti. Asa ca, niste linte si poate niste seminte de floarea soarelui ar duce la o textura mai apropiata de cea a unui pateu. Asa ca, “pateu” sa fie!
Ingrediente:
- 240 gr linte fiarta
- 200 gr hribi gatiti
- 50 gr semințe de floarea soarelui hidratate
- 7 frunze leurda
- 1/4 ceapa rosie
- 2 lg zeama de lamaie
- 2-3 lg ulei de masline
- un praf de sare (2+)
Cum am procedat:
- hribii i-am gatit prin inabusire. Apa ramasa in urma gatirii, am scurs-o, astfel incat sa nu imi afecteze textura pateului
- intr-un mojar am pus ceapa rosie, zeama de lamaie, uleiul de masline si un praf de sare (2+) amestecat cu bucatele de rosii uscate. Am mojarat bine si am obtinut un chutney delicios
- am pus apoi toate ingredientele intr-un chopper si am mixat pana am obtinut textura dorita. Este mai mult o pasta in faza initiala, insa dupa cateva ore la frigider se indreapta spre o textura de pateu. Este delicios, asa ca merita fiecare minutel de preparare!
- l-am servita cu painica, alaturi de niste rosii cherry.
Sa avem copilasi sanatosi!♥️
No Comments