Tot asteptam momentul sa implineasca doi ani ca sa pot gati cu branzeturile care imi plac mie, Roquefort, gorgonzola, camembert…au trecut trei ani, acum are aproape patru ani si, in sfarsit, i-a venit randul 😉 intr-un risotto prafumat si cremos cu pere.
Ingrediente:
- 2 tije de praz (partea alba) tocata fin
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- 2 cati de usturoi rasi
- 300 gr orez Arborio
- 50 gr suc de mere
- 700 gr apa
- 200 gr branza Gorgonzola
- 200 gr pere curatate de coaja si taiate cubulete mici
Cum am procedat:
- am inabusit prazul si usturoiul in ulei si putina apa
- separat, am pus la fiert orezul bine spalat in multa apa si l-am lasat sa dea intr-un clocot
- dupa ce a dat in clocot, l-am scurs si spalat din nou, dupa care l-am adaugat impreuna cu sucul de mere peste praz si am gatit 2-3′
- am adaugat apa si am gatit totul cca 12′, amestecand din cand in cand
- am adaugat branza taiata cubulete si perele, am omogenizat si am lasat pe foc aprox. 2′, pana cand branza s-a topit
- am lasat cateva minute sa se racoreasca si am servit imediat, alaturi de o salata de varza
*folositi pere moi, dulci, combinatia dintre pere si gorgonzola e minunata
*branzeturile de tipul gorgonzola se ofera dupa 2 ani datorita cantitatii mai mari de sare, mucegaiului, tratata termic
Pofta buna!
No Comments