Da, ne plac terciurile! Ne-au “cotropit” micul dejun si se incapataneaza sa ramana. “Buna ninineata, mami! Fulgi, te rog” – e laitmotivul diminetilor, de ceva timp. Noroc ca le putem diversifica in fel si chip! Schimbam fulgii intre ei, ii inlocuim cu pseudocereale boabe sau fulgi, schimbam tipul de lapte, rotim nucile, semintele si adaugam diverse alte ingrediente, astfel incat sa obtinem un preparat satisfacator atat nutitiv cat si gustativ.
Ingrediente:
- 150 ml lapte (animal sau cocos – in caz de aplv)
- 2-3 lg fulgi ovaz/grau
- 1 lg dovleac copt
- 2 nuci de macadamia rasnite
- 1 varf de cutit de scortisoara
- optional: branza animala sau vegetala
Cum am procedat:
- nu, nu coc dovleacul pentru un terci😃. De regula, coc un dovleac si ma bucur de el in 2-3 zile, in diverse preparate. Il puteti pastra in recipiente inchise ermetic – in frigider, 2-3 zile. De asemenea, daca va ramane dovleac deja copt il puteti congela (in pungute mici) si sa-l folositi ulterior in diverse preparate, cu conditia sa-l regatiti in urmatorul preparat.
- am pus laptele la incalzit impreuna cu dovleacul copt (puteti sa mixati compozitia inainte sau doar sa pasati dovleacul cu furculita si sa-l omogenizati ulterior cu laptele). In momentul in care laptele da in clocot am adaugat fulgii si am continuat fierberea inca 4-5’, cat sa fie bine preparati termic.
- am transferat terciul intr-un bol, am presarat scortisoara si nuci si l-am “lansat” spre servire. Puteti sa-l serviti cu branzica animala sau cu o branzica vegetala (in caz de #aplv). Si musai niste nuci rasnite!
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
2 Comments
Oare merge sa inlocuim dovleacul cu mar copt? 🙂
Sigur!