Sunt un tip de biscuiti italienesti care sunt copti de doua ori in cuptor, destul de crocanti, care se pastreaza cam doua saptamani in recipiente etanse. Un fel de paine uscata dulce. Deliciosi! 🙂
Ingrediente:
- 200 gr faina din grau spelt 630
- 50 gr pudra de roscove
- 50 gr faina de migdale
- 3 oua mari sau 4 mici
- 3 lg pasta de curmale
- 1/2 lgita praf de copt
- 100 gr nuci braziliene
- 100 gr caju
Cum am procedat:
- in vasul unui robot (se poate foarte usor si fara), am amestecat toate ingredientele cat sa se omogenizeze, nu insistati foarte mult
- am impartit aluatul in doua si am dat fiecarei parti o forma cilindrica
- am asezat cei doi cilindri in tava de copt, pastrand distanta intre ei si am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 20′
- dupa cele 20′, am scos tava si, cu un cutit foarte bine ascutit, am taiat cilindrii in felii subtirele, cca 2cm
- am asezat feliile in tava si am reintrodus in cuptor pentru o noua coacere, tot la 180 gr, cca 3-4′ pe fiecare parte daca ii vreti mai crocanti sau 2-3′ pe fiecare parte daca ii doriti crocanti la exterior si mai moi la interior
Au mers de minune la mic dejun cu lapte…:)
Pofta buna!
No Comments