Carne, pește sau fructe de mare

Somon la cuptor cu ierburi și legume

iulie 6, 2020

Nu achiziționez frecvent somon, dar când găsesc unul sălbatic, congelat de puțin timp, nu mă lasă sufletul să-l las în magazin. Așadar, astăzi am profitat de grăsimile sănătoase din compoziția lui și am consumat pește.

Ingrediente:
  • o bucată de somon (eu am avut în jur de 150 grame)
  • ierburi aromatice la alegere (eu am folosit busuioc proaspăt blenduit cu puțin ulei)
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lime
  • câteva legume congelate (eu am folosit 400 grame – puteți folosi și legume proaspete, dar eu am mers pe varianta mai rapidă)
  • 1 lingură ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de măsline)
Cum am procedat:
  • am curățat somonul și l-am stropit cu suc de lime. Am pus peste el cu o linguriță busuiocul tocat și usturoiul tăiat în jumătăți. L-am introdus la cuptor, la 175 grade (căldură sus jos și ventilație) pentru 20 de minute
  • în paralel, am fiert puțin legumele congelate până când au atins textura potrivită. Ulterior le-am scurs de lichid și le-am pus într-un bol unde le-am amestecat cu ulei de măsline și suc de lime

♥ preparatul este unul rapid și ușor de preparat, potrivit pentru masa de prânz

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.