A mers cu inghetata de ciocolata cu nuci caramelizate…ioioioi! Dar ce a mers! Cald, cald, duminica, duminica, am stat aproape toata ziua in curte, ne-am balacit, ne-am bronzat si am mancat chec cu inghetata😋.
Ingrediente:
- 150 gr faina tip 650
- 30 gr cacao raw sau roscova sub 5 ani
- 10 gr praf cop BIO
- 30 gr indulcitor (eu am folosit sirop de curmale sau miere, 1 an+)
- 100 ml lapte vegetal (eu am folosit din ovaz, marca Delhaize)
- 2 oua
- 25 gr tahini
- 30 gr ulei de cocos lichid
- Cativa banuti de cioco fara zahar (Sweeteria, optional, 5 ani+) sau fructe uscate, nuci, etc
Cum am procedat:
- am mixat ouale cu indulcitorul pana cand au devenit cremoase, pufoase
- am adaugat uleiul, laptele si tahini si am mixat din nou
- am adaugat faina, cacao / roscova si praful de copt si am omogenizat, iar la final am incorporat banutii de cioco maruntiti (sau nucile/fructele uscate)
- am rasturnat in vasul de copt si am introdus in cuptor
- am copt timp de 25-30’ la 180 gr, caldura sus-jos
- am feliat dupa racire
Pofta buna!
No Comments